Журналисти и други зрители, които споделиха впечатленията си в интернет, казаха, че "Последните джедаи" предлага очакваните за сагата приключения и напрежение, но отвежда действието в нова територия.

Вижте снимки от премиерата и кадри от филма >>

Режисьорът на "Логан" Джеймс Манголд похвали колегата си Райън Джонсън, като каза, че с "Последните джедаи" е създал "страхотна глава от поредицата, зрелищна и непредвидима, но и белязана от собствения му глас".

Продуцентът Адам Ф. Голдбърг написа, че филмът го е накарал да се почувства отново дете.

Мнозина споделиха, че още осмислят видяното във филма, в който Люк Скайуокър се завръща, а Кари Фишър изпълнява последната си роля.
Феновете, чакащи пред кинотеатър "Шрайн Одиториъм" в Лос Анджелис, видяха новите герои, елитен отряд стражи в червени брони, дроидите, включително Си-Трипио, Ар Ту- Ди Ту, и БиБи-Ейт, които преминаха по червения килим, преди да пристигнат звездите. Пред входа беше инсталирана огромна бойна машина АТ-М6.

"Това е филм от "Междузвездни войни", енергията тази вечер е невероятна", каза сияещият Арди Съркис, който се превъплъщава в злодея Сноук.

Дейзи Ридли, която играе Рей, премина по червения килим в пробляскваща рокля, украсена със звезди.

Актрисата Кели Мари Тран, която дебютира в "Междузвездни войни", носеше червена рокля с дълъг шлейф. Джон Бойега първоначално стресна феновете си, че може и да не пристигне за премиерата заради снежна буря в Атланта. Той се беше издокарал с тъмносин смокинг и поло. Лупита Нионго, Адам Драйвър и Марк Хамил също преминаха по червения килим.

Тайнствеността за филма беше запазена и на червения килим.
В уводните си думи преди началото на прожекцията, режисьорът Райън Джонсън посвети премиерата на покойната Кари Фишър, предаде Ройтерс.

Самият филм също завършва с посвещение на звездата, която ще бъде запомнена с ролята си на принцеса Лея. В "Последните джедаи" тя е генерал Лея Органа. Кари Фишър почина по Коледа миналата година, след като бяха завършени снимките на сцените с нейно участие във филма.

"Междузвездни войни: Последните джедаи" ще излезе по екраните на 15 декември. Прогнозите са през първия уикенд приходите от филма да са около 200 милиона долара.

Действието в "Последните джедаи" е продължение на "Силата се пробужда" от 2015 г. и на темата за Съпротивата, която се бори с Първия ред на главнокомандващия Сноук, борещ се да спечели контрол над галактиката. Рей (Дейзи Ридли) се опитва да убеди Люк Скайуокър (Марк Хамил) да се присъедини към Съпротивата и да донесе надежда на бунтовниците срещу тиранията на Сноук.

Официалните рецензии на филма са забранени до 12 декември.