ТВ версията на клипа вижте тук >>

Промоцията беше открита от близката приятелка на групата Деси Тенекеджиева. Тя сподели, че певецът на групата Веско е един от любимите й български вокали и призова журналистите да подкрепят българската музика. Гости на промоцията бяха музикантите Момчил Колев (познат от дуета Дони и Момчил) и Искрен Пецов.

Всички сложиха специални очила, за да гледат за пръв път 3D видеото към "Така се събужда денят". Клипът е дело на режисьора Андрей Хадживасилев и неговия екип от "Revive Vision". Фон на видеото стават известната Белоградчишка крепост и Белоградчишките скали. Във видеото момчетата от Атлас са облечени в дрехи на Andrews Fashion.

Атлас изсвириха на живо актуалното си парче, както и хитовете "Есенни цветя" и "Капка от любов". Пригласяше им малката Далия - дъщеря на цигуларката Йоли Чолакова, която взема участие в клипа.

Вижте видео от промоцията >>

Групата обяви на търг картината на вокала Веско, рисувана по време на снимките на клипа. Парите, спечелени от продажбата, ще бъдат дарени за лечението на Мирослав Мутафчиев от Мери Бойс Бенд, който е болен от левкемия. Съпругата му и вокалистка на бандата присъстваше лично на промоцията. Тя благодари на Атлас за жеста и каза, че съпругът й съвсем наскоро се е завърнал в България след тежък курс химиотерапия.

Всеки може да помогне на Миро, като изпрати SMS с текст DMS MIRO на номер 17 777 (цена 1.20 с ДДС) или дарите чрез банков превод:
Мария Илиева Мутафчиева
Първа инвестиционна банка
клон „Народен театър”, ул. „Дякон Игнатий” 7
BGN IBAN: BG24FINV91501004419465
EUR IBAN: BG82FINV91501004419488