Пълнен заек на фурна

stat 17:19  |  4 декември 2011 / Вкусотии / С месо / Автор: bobiO8
Пълнен заек на фурна Пълнен заек на фурна
Сн.: Clubs.dir.bg

Продукти: 1 заек- питомен, 3/4 ч.ч. ориз, 2 с.л. булгур, 1 морков, 3 глави лук, 2 с.л. смлян червен пипер, 2 ч.л. смлян чер пипер, 50 гр. краве масло, 4 с.л. олио, 3 с.л. брашно,1-2 резенчета целина, 1 ч.л. магданоз, 50 мл. доматен сок или 1 средноголям домат, обелен и настърган на дребно, 200 мл. бяло вино, 2бр. дафинов лист.
За маринатата: 2ч.ч. бяло вино, вода, колкото да го покрие, 2-3 дафинови листа, 10 зърна бахар, 10 зърна черен пипер, обелена и нацепена на 4 глава лук.

Добре измитият заек се накисва в маринатата за едно денонощие.
Попарваме с вряла вода за 30 мин. заешките дреболии.

Нарязаните на дребно лук и морков се задушават леко в олиото, добавя се ориза, булгура и като бъркате енергично, прибавяте 1 ч.л. червен пипер. След това нарязаните дреболии, доматения сок, нарязания магданоз, доливате 3/4ч.ч. гореща вода и оставяте да къкри. Като поеме оризът водата, снемате от огъня.

Изваждаме заекът от маринатата. Подсушаваме и натъркваме отвсякъде със сол. Пълним корема с изстиналата плънка, наливаме 50 мл. вода и 100 мл. бяло вино и зашиваме.

Правим кашичка от разтопеното краве масло, пресятото брашно и 100мл. бяло вино. Намазваме заекът от всички страни, слагаме го върху скара. Поръсваме отгоре с чер пипер. Наливаме в съда около 400 мл. вода, слагаме резенче-две целина, нарязана на едро глава лук, две листа дафинов лист, няколко зърна чер пипер, покриваме със фолио, вземаме си бутилка бяло вино, наливаме си по чашка и печем зайчето на умерена фурна - 200 градуса около 2.45 часа. Махаме фолиото, обливаме хубаво заекът със соса от тавата, увеличаваме градусите на макс и печем още около 10 мин.

Добави своя рецепта >>



Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Робърт Дауни Джуниър се завръща в нов филм за Железния човек
  • Алисия Викандер е новата Лара Крофт
  • Зара от Big Brother се омъжи за австралийски спортист
  • Хулио Иглесиас–младши с клубно шоу в София
  • Емил Костадинов и Алекси Сокачев в нов сериал
  • Бременната Бар Рафаели е в перфектна форма
  • Катрин се готви за първия рожден ден на Шарлот
  • Първите дами, които ще се помнят дълго

Акценти


Първите дами, които ще се помнят дълго
Някои от тях дърпат конците зад кулисите, други придобиват световна известност заради активния си обществен ангажимент, а трети - заради страстта си към лукса.

Заведения


The Golden Apple

Уютно място със свежа кухня, приказен уют и хармония. Ресторантът ...

Mixtape 5

Оригинален бар в София - барове за всички от светло дърво,! Вътре ...

Зодиак