Пълнен заек на фурна

stat 17:19  |  4 декември 2011 / Вкусотии / Коледа и Нова Година / Автор: bobiO8
Пълнен заек на фурна Пълнен заек на фурна
Сн.: Clubs.dir.bg

Продукти: 1 заек- питомен, 3/4 ч.ч. ориз, 2 с.л. булгур, 1 морков, 3 глави лук, 2 с.л. смлян червен пипер, 2 ч.л. смлян чер пипер, 50 гр. краве масло, 4 с.л. олио, 3 с.л. брашно,1-2 резенчета целина, 1 ч.л. магданоз, 50 мл. доматен сок или 1 средноголям домат, обелен и настърган на дребно, 200 мл. бяло вино, 2бр. дафинов лист.
За маринатата: 2ч.ч. бяло вино, вода, колкото да го покрие, 2-3 дафинови листа, 10 зърна бахар, 10 зърна черен пипер, обелена и нацепена на 4 глава лук.

Добре измитият заек се накисва в маринатата за едно денонощие.
Попарваме с вряла вода за 30 мин. заешките дреболии.

Нарязаните на дребно лук и морков се задушават леко в олиото, добавя се ориза, булгура и като бъркате енергично, прибавяте 1 ч.л. червен пипер. След това нарязаните дреболии, доматения сок, нарязания магданоз, доливате 3/4ч.ч. гореща вода и оставяте да къкри. Като поеме оризът водата, снемате от огъня.

Изваждаме заекът от маринатата. Подсушаваме и натъркваме отвсякъде със сол. Пълним корема с изстиналата плънка, наливаме 50 мл. вода и 100 мл. бяло вино и зашиваме.

Правим кашичка от разтопеното краве масло, пресятото брашно и 100мл. бяло вино. Намазваме заекът от всички страни, слагаме го върху скара. Поръсваме отгоре с чер пипер. Наливаме в съда около 400 мл. вода, слагаме резенче-две целина, нарязана на едро глава лук, две листа дафинов лист, няколко зърна чер пипер, покриваме със фолио, вземаме си бутилка бяло вино, наливаме си по чашка и печем зайчето на умерена фурна - 200 градуса около 2.45 часа. Махаме фолиото, обливаме хубаво заекът със соса от тавата, увеличаваме градусите на макс и печем още около 10 мин.

Добави своя рецепта >>



Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Михаела Маринова спечели ”Като две капки вода”
  • Траволта подарява своя Боинг 707 на музей
  • ”Мис Плеймейт” 2017 стана дама на абитуриент
  • Вижте най-впечатляващите рокли от Кан 2017
  • Блатечки: С Катерина сме едно цяло
  • Пенелопе Крус става Донатела Версаче
  • Тоалетите на първите дами - стил и зрелища
  • Радева: В Брюксел бях с рокля на роден дизайнер

Акценти


Българинът Венсан Винел завладя Франция
21-годишният младеж е изключително талантлив и е сред фаворитите на шоуто "Гласът на Франция".

Заведения


1st Avenue Restaurant

Експлозия за сетивата и неустоимо желание за още наслада! Изиска ...

Magnito пиано бар

Разположено в две зали с размери на помещенията, едната парти зал ...

Зодиак