Мечета (Меденки)

stat 09:15  |  4 декември 2011 / Вкусотии / Десерти / Автор: mim8
Меденки Меденки
Сн.: Райна Деницова

Меденки: 3 яйца, 3 каф.ч. захар, 3 каф.ч. олио, 6 с.л. кисело мляко, 6 с.л. мед, 1 ч.л. сода, 2 ванилии, 1 канела, настъргана лимонова кора, около 1 кг брашно.
Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се киселото мляко с разтворената в него сода, олиото, медът, канелата, ванилиите и лимоновата кора и се разбърква. Постепенно се прибавя брашното и се омесва тесто. Добре е да престои няколко часа в хладилника.

Разточва се кора с дебелина 5-6 мм и с формички се изрязват сладки. Пекат се в загрята фурна 10-15 мин. След като изстинат, се слепват две по две с шипков мармалад.

Добави своя рецепта >>


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Украйна забрани достъп на руската певица на ”Евровизия”
  • Дъщерята на Пол Уокър - красива като баща си
  • Звездите, които продуцентите нарекоха невзрачни
  • Водещи солисти на ”Болшой театър” през октомври у нас
  • Алек Болдуин и децата му направиха фурор на премиера
  • Бела Хадид на почивка в Ямайка
  • Кристиан Костов в гипс, контузи се в Банско
  • Били Зейн и Ивет Лалова купонясваха заедно

Акценти


Спечели покани за ”Смърфовете: Забравеното селце”!
Спечели един от 5 двойни билета за филма "Смърфовете: Забравеното селце"! 3D анимацията излиза в кината на 31 март.

Заведения


Френски ресторант L'Instant

Ресторант в центъра на София, където можете да се насладите на де ...

Piece of Paradise - bar & dinner

Стил и класа от последно поколение намира всеки в новото райско м ...

Зодиак