Мечета (Меденки)

stat 09:15  |  4 декември 2011 / Вкусотии / Десерти / Автор: mim8
Меденки
Сн.: Райна Деницова

Меденки: 3 яйца, 3 каф.ч. захар, 3 каф.ч. олио, 6 с.л. кисело мляко, 6 с.л. мед, 1 ч.л. сода, 2 ванилии, 1 канела, настъргана лимонова кора, около 1 кг брашно.
Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се киселото мляко с разтворената в него сода, олиото, медът, канелата, ванилиите и лимоновата кора и се разбърква. Постепенно се прибавя брашното и се омесва тесто. Добре е да престои няколко часа в хладилника.

Разточва се кора с дебелина 5-6 мм и с формички се изрязват сладки. Пекат се в загрята фурна 10-15 мин. След като изстинат, се слепват две по две с шипков мармалад.

Добави своя рецепта >>


Новините в снимки

Следваща Предишна

Акценти


Последен ден: Спечели 2 билета за концерта на Фондацията!
Dir.bg и продуцентска къща "Артишок" дават възможност на един от вас да спечели две покани за концерта на Фондацията в зала "Арена Армеец" на 10 ноември.

Заведения


Ресторант Феста Гардън

Феста Гардън е най-новото открито заведение в София, аранжирано ...

E-motion Club

Най-големият Bar&Play клуб в България. Разделен на три просторни ...

Зодиак