Мечета (Меденки)

stat 09:15  |  4 декември 2011 / Вкусотии / Десерти / Автор: mim8
Меденки Меденки
Сн.: Райна Деницова

Меденки: 3 яйца, 3 каф.ч. захар, 3 каф.ч. олио, 6 с.л. кисело мляко, 6 с.л. мед, 1 ч.л. сода, 2 ванилии, 1 канела, настъргана лимонова кора, около 1 кг брашно.
Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се киселото мляко с разтворената в него сода, олиото, медът, канелата, ванилиите и лимоновата кора и се разбърква. Постепенно се прибавя брашното и се омесва тесто. Добре е да престои няколко часа в хладилника.

Разточва се кора с дебелина 5-6 мм и с формички се изрязват сладки. Пекат се в загрята фурна 10-15 мин. След като изстинат, се слепват две по две с шипков мармалад.

Добави своя рецепта >>


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Ласкин и Сърчаджиева празнуват в Гърция
  • Най-харесваната снимка в Instagram
  • Чарлз и Камила посрещнаха 131 носители на Оскар
  • Джоди Фостър вече има звезда на Алеята на славата
  • Гергана Гунчева: Аз съм лошото ченге вкъщи
  • Доли Партън (70) и съпругът й подновяват брачните си обети
  • Денис Ризов се събра с бившата си приятелка
  • Соня Йончева вместо Анна Нетребко в „Ковънт Гардън“

Акценти


Чарлз и Камила посрещнаха 131 носители на Оскар
Принц Чарлз и херцогинята на Корнуол Камила позираха за групова снимка с "най-голямата колекция" от британски филмов талант.

Заведения


Sasa - японски ресторант

Sasa е преживяване за всички сетива, кулинарна среща на Изтока съ ...

Morgan’s Bar

Morgan’s Bar в София или барът на Капитана – нов клуб в центъра н ...

Зодиак