Мечета (Меденки)

stat 09:15  |  4 декември 2011 / Вкусотии / Коледа и Нова Година / Автор: mim8
Меденки
Сн.: Райна Деницова

Меденки: 3 яйца, 3 каф.ч. захар, 3 каф.ч. олио, 6 с.л. кисело мляко, 6 с.л. мед, 1 ч.л. сода, 2 ванилии, 1 канела, настъргана лимонова кора, около 1 кг брашно.
Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се киселото мляко с разтворената в него сода, олиото, медът, канелата, ванилиите и лимоновата кора и се разбърква. Постепенно се прибавя брашното и се омесва тесто. Добре е да престои няколко часа в хладилника.

Разточва се кора с дебелина 5-6 мм и с формички се изрязват сладки. Пекат се в загрята фурна 10-15 мин. След като изстинат, се слепват две по две с шипков мармалад.

Добави своя рецепта >>


Новините в снимки

Следваща Предишна

Акценти


Най-красивите бижута от наградите ”Еми”
След като разгледахме отблизо роклите на звездите за връчването на наградите "Еми", идва ред на най-ценното - бижутата.

Заведения


Ресторант Ханами

Кухнята е интернационална, а в менюто предлагаме кулинарни ястия ...

club Twins

Клубът предлага просторна зала и лятна тераса с гледка към Витоша ...

Зодиак