Мечета (Меденки)

stat 09:15  |  4 декември 2011 / Вкусотии / Десерти / Автор: mim8
Меденки
Сн.: Райна Деницова

Меденки: 3 яйца, 3 каф.ч. захар, 3 каф.ч. олио, 6 с.л. кисело мляко, 6 с.л. мед, 1 ч.л. сода, 2 ванилии, 1 канела, настъргана лимонова кора, около 1 кг брашно.
Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се киселото мляко с разтворената в него сода, олиото, медът, канелата, ванилиите и лимоновата кора и се разбърква. Постепенно се прибавя брашното и се омесва тесто. Добре е да престои няколко часа в хладилника.

Разточва се кора с дебелина 5-6 мм и с формички се изрязват сладки. Пекат се в загрята фурна 10-15 мин. След като изстинат, се слепват две по две с шипков мармалад.

Добави своя рецепта >>


Новините в снимки

Следваща Предишна

Акценти


Майли Сайръс и Риана отново с разголени тоалети
Риана и Майли Сайръс облякоха рокли от последната колекция на Том Форд на "amfAR Inspiration Gala" в Лос Анджелис миналата вечер.

Заведения


Караджата

Просторният двор, сгушен под старите върби се оглася от ромона на ...

Арт Клуб Ресторант Жреци на Музите

Всички видове изкуство събрани под един покрив. Докато се наслажд ...

Зодиак