Мечета (Меденки)

stat 09:15  |  4 декември 2011 / Вкусотии / Десерти / Автор: mim8
Меденки Меденки
Сн.: Райна Деницова

Меденки: 3 яйца, 3 каф.ч. захар, 3 каф.ч. олио, 6 с.л. кисело мляко, 6 с.л. мед, 1 ч.л. сода, 2 ванилии, 1 канела, настъргана лимонова кора, около 1 кг брашно.
Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се киселото мляко с разтворената в него сода, олиото, медът, канелата, ванилиите и лимоновата кора и се разбърква. Постепенно се прибавя брашното и се омесва тесто. Добре е да престои няколко часа в хладилника.

Разточва се кора с дебелина 5-6 мм и с формички се изрязват сладки. Пекат се в загрята фурна 10-15 мин. След като изстинат, се слепват две по две с шипков мармалад.

Добави своя рецепта >>


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Мери Джей Блайдж се развежда след 13 години брак
  • Вижте новите участници в ”Готино лято”
  • Елена Йончева позира с малкия Тео
  • Шерцингер, Уилис и Магуайър на почивка в Гърция
  • Джей Ло пуска колекция обувки с Джузепе Заноти
  • Гуен Стефани: Аз исках ролята на г-жа Смит
  • Майкъл Кийтън получи звезда на Алеята на славата
  • Новата колекция на Ева Лонгория излъчва женственост

Акценти


Новата колекция на Ева Лонгория излъчва женственост
Актрисата показа нова колекция, създадена от нея и модната марка The Limited.

Заведения


Restaurante Te Quiero

Тази кухня се е прочула с традиционни неустоими ястия като паеля, ...

French 75

Класически бар съчетаващ автентична софийска атмосфера с приятна ...

Зодиак