Мечета (Меденки)

stat 09:15  |  4 декември 2011 / Вкусотии / Десерти / Автор: mim8
Меденки Меденки
Сн.: Райна Деницова

Меденки: 3 яйца, 3 каф.ч. захар, 3 каф.ч. олио, 6 с.л. кисело мляко, 6 с.л. мед, 1 ч.л. сода, 2 ванилии, 1 канела, настъргана лимонова кора, около 1 кг брашно.
Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се киселото мляко с разтворената в него сода, олиото, медът, канелата, ванилиите и лимоновата кора и се разбърква. Постепенно се прибавя брашното и се омесва тесто. Добре е да престои няколко часа в хладилника.

Разточва се кора с дебелина 5-6 мм и с формички се изрязват сладки. Пекат се в загрята фурна 10-15 мин. След като изстинат, се слепват две по две с шипков мармалад.

Добави своя рецепта >>


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Ана Иванович и Бастиан Швайнщайгер ще се женят
  • Мария Игнатова, Алекс Раева и Люси Дяковска заедно в Италия
  • ”Большой московский цирк” с извънземно шоу ”UFO” в България
  • Владо Пенев и Ованес Торосян представиха ”Прелюбодеяние”
  • Мира Добрева: Нямам пластични корекции
  • Брук Шийлдс и Памела Андерсън на бала във Виенската опера
  • Пламена от Music Idol се бори с анорексията
  • Тайните от чантата на Рийз Уидърспуун

Акценти


Тайните от чантата на Рийз Уидърспуун
39-годишната актриса Рийз Уидърспуун винаги успява да изглежда добре, независимо дали става дума за червения килим или за вечеря с приятели.

Заведения


Ресторант Talents

Ако сте ценители на хубавата храна, няма по-добро място от Талант ...

Rock it

Едно от забележителните места с култ към рока. Заведението е мног ...

Зодиак