Мечета (Меденки)

stat 09:15  |  4 декември 2011 / Вкусотии / Десерти / Автор: mim8
Меденки Меденки
Сн.: Райна Деницова

Меденки: 3 яйца, 3 каф.ч. захар, 3 каф.ч. олио, 6 с.л. кисело мляко, 6 с.л. мед, 1 ч.л. сода, 2 ванилии, 1 канела, настъргана лимонова кора, около 1 кг брашно.
Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се киселото мляко с разтворената в него сода, олиото, медът, канелата, ванилиите и лимоновата кора и се разбърква. Постепенно се прибавя брашното и се омесва тесто. Добре е да престои няколко часа в хладилника.

Разточва се кора с дебелина 5-6 мм и с формички се изрязват сладки. Пекат се в загрята фурна 10-15 мин. След като изстинат, се слепват две по две с шипков мармалад.

Добави своя рецепта >>


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Катрин с поредна публична изява
  • Раздадоха театралните награди “Икар“
  • Авика Гор: Ананди ме научи да следвам мечтите си
  • Режисьорката на ”Петдесет нюанса сиво” напусна
  • Биляна Гавазова излезе в майчинство с букет в ръка
  • Как изглежда сега момиченцето от ”The Ring”
  • Селин Дион през сълзи: Храня съпруга си с тръба
  • Тервел Пулев: И в миналия живот съм бил българин

Акценти


Вижте звездите, които не остаряват
Някои хора имат гени, достойни за завиждане. Въпреки че известните са обвинявани в често прибягване до пластична хирургия, сред тях също има "вечно млади".

Заведения


Lazy Life & Food

Уют и спокойствие в близост до големия град в подножието на Витош ...

Morgan’s Bar

Morgan’s Bar в София или барът на Капитана – нов клуб в центъра н ...

Зодиак