Мечета (Меденки)

stat 09:15  |  4 декември 2011 / Вкусотии / Десерти / Автор: mim8
Меденки Меденки
Сн.: Райна Деницова

Меденки: 3 яйца, 3 каф.ч. захар, 3 каф.ч. олио, 6 с.л. кисело мляко, 6 с.л. мед, 1 ч.л. сода, 2 ванилии, 1 канела, настъргана лимонова кора, около 1 кг брашно.
Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се киселото мляко с разтворената в него сода, олиото, медът, канелата, ванилиите и лимоновата кора и се разбърква. Постепенно се прибавя брашното и се омесва тесто. Добре е да престои няколко часа в хладилника.

Разточва се кора с дебелина 5-6 мм и с формички се изрязват сладки. Пекат се в загрята фурна 10-15 мин. След като изстинат, се слепват две по две с шипков мармалад.

Добави своя рецепта >>


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Вижте най-актуалните прически за 2015 година
  • Роси Иванова: Не съм била зависима от наркотици
  • Джейми Дорнан бе обявен за най-сексапилен мъж
  • Никол Кидман и Кийт Ърбън ще се врекат отново
  • Златка Димитрова събира пари за ”Пирогов”
  • Мария Силвестър с нов арт проект
  • Най-елегантните знаменитости на Великобритания
  • Как поддържа фигурата си Кара Делевин

Акценти


Вижте най-актуалните прически за 2015 година
Абсолютен хит в дамските прически за сезона са небрежните кокове.

Заведения


Кабуки

Ресторант Kabuki представя нетрадиционната и екзотична кухня в не ...

Chillout Cafe

Клубът предлага уникални коктейли в унисон с най-новата музика от ...

Зодиак