"За съжаление това е истина", потвърди говорителка на певицата Джил Фрицо. Уитни Хюстън е намерена мъртва в стаята си в хотел "Бевърли Хилтън" в Лос Анджелис. Бързо пристигналия лекарски екип 20 минути й правил изкуствено дишане, но без успех, след като получил обаждане в 15:20 минути. Смъртта е фиксирана в 15:55 ч. местно време (23,55 часа по Гринуич на 11 февруари), предаде БГНЕС.

На въпрос на последвалата пресконференция дали смъртта не е предизвикана от предозиране с наркотици, представител на полицията отвърна: "Не, нищо точно не може да се каже. Разследваме случая".

Полицията изключва версията с убийство, признаци за насилие не са открити. Уитни Хюстън е трябвало да пее по-късно през деня на парти, организирано по повод днешното раздаване на музикалните награди "Грами". Последните години Хюстън, която неведнъж се бе лекувала от алкохол и наркотици, много боледуваше.

През 2010 г. тя се отказа от световно турне заради психологическа криза, макар че малко преди това пусна една от най-успешните плочи в кариерата си. През 2009 г. песента "I look To You" бе класирана първа в "Билборд 200", а също на хит парадите в Канада, Германия, Италия и Швейцария.

Уитни Хюстън влезе в Книгата на Гинес с рекордите като певица с най-много награди – 411 на брой. Сред тях са 6 награди "Грами", 2 награди "Еми", 23 награди на American Music Awards и 16 награди от Билборд Music Awards.

През 1992 г. тя дебютира и като актриса във филма "Телохранител", където изпълни главната роля, а партньор й беше Кевин Костнър. Голям успех извоюва песента й към филма "Винаги ще те обичам". Уитни Хюстън се снима и в още няколко филма, но без особен успех.

Уитни Елизабет Хюстън бе родена на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Тя е дъщеря на Сиси Хюстън, успешна ритъм-енд-блус беквокалистка и братовчедка на звездата Дион Уоруик. Пее като беквокалистка с Чака Кан, Лу Роулс и с майка си. Първият хит на Уитни Хюстън е в дует с Теди Пендерграс през 1984 - Hold Me.

Вижте снимки на Уитни Хюстън >>