„Днес мисля, че ще се забавляваме и ще ви изпея химна на ромите, защото предстои нашият празник. Много ви благодаря. Това беше жест за вас с много обич. Пожелавам да сте живи и здрави всички депутати, всички, които сме тук”, обърна се Маринова към народните избраници, предаде „Фокус”.

Тя призна, че в България се чувствам най-силна и най-добре посрещната, а не в европарламента, където пя преди дни.

"На "Евровизия" ще пея сама, без балет, но вече подготвяме със стилисти и гримьори как ще изглеждам, добави тя. Така че ще се постарая да не ви засрамя и да ви представя в най-добрата форма. Не съм суеверна, но ако става дума за ритуал, за успех синът ми Лоренцо ще е с мен в Баку, с него се чувствам най-силна и естествено. Ще се помолим на Господ да бъде с мен на сцената и да се представим добре",
каза още ромската певица, цитирана от БГНЕС. 

"Крайно време е да има и ромски представител в парламента. Може би е време и човек като г-жа Маринова да бъде и депутат в следващото 42-ро Народно събрание", предложи пред журналисти зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова. „От огромния журналистически интерес депутатите не можаха да стигнат до помещението вътре. За първи път слушам г-жа Маринова в парламента, но я слушам може би над 20 пъти на живо. В моя избирателен район тя е чест гост на наши мероприятия”, допълни Фидосова.

На въпрос дали певицата има шанс на „Евровизия”, депутатката от ГЕРБ отговори: „Ако трябва да съм откровена - абсолютно да. Смятам, че тя ще грабне сърцата на всички зрители, които ще наблюдават „Евровизия” от различните страни. Знаете, че България не може да гласува за своя славей. Аз й стискам палци и вярвам, че ще успее”.

Изпълнението на Софи Маринова обаче възмути лидера на националистическата партия "Атака" Волен Сидеров. "Управлението на ГЕРБ превръща България в чалгаджийска държава. Днес от нашата трибуна беше даден мандат на една чалгаджийска певица да пее турски маанета в парламента. Предлагам следващия път от тази трибуна да поканите Азис, и без това вашият министър на образованието го подкрепя", заяви той разпалено.