Към леко затоплената газирана вода добавяме 6 с.л. брашно и щипка захар и с получената смес размиваме маята. Оставаме да шупне на топло. С миксер разбиваме 4-те яйца, след което към тях прибавяме киселото мляко, олиото, захарта, ванилията и оцета. Прибавяме към добре разбърканата смес маята, а след това - постепенно цялото количество брашното. Месим гладко тесто, в коеот можем да добавим стафидите. Намазваме с олио и оставяме да втасва на топло. Разделяме на 6 топки, от които оформяме рула и правим от тях две плетеници .Подреждаме плетениците в намазнена тава и пак ги оставяме на топло да втасват. Намазваме отгоре с яйце и наръсваме с кристална захар и по желание ядки, стафиди, сусам. Слагаме във фурната без да сме я затопляли предварително .Печем отначало на 270 градуса 15-20 мин., след което намаляме на умерена температура и допичаме.

Спечели вечеря за двама или бутилка вино с Кулинарния конкурс на Dir.BG >>