Българите се славим със своето гостоприемство. През месец април много от вас показаха какви ястия приготвят, когато очакват скъпи приятели на гости у дома.  
Заради страхотните рецепти, които получихме, продължаваме с темата  "Изкушения за гости". Какви завъртяни вкусотии слагате на трапезата за близки и роднини? Отговорите могат да ви направят победител в конкурса на Dir.BG "Вкусотия на месеца" за месец май!

Победителят за месеца ще има възможност да бъде скъп гост на ресторант "Вратата" в Лозенец
и да опита изключителния букет от кулинарни предложения от изкушаващото всички сетива меню. Той ще спечели куверт на стойност 100 лв за вечеря за двама в един от малкото ресторанти в София, който предлага изискани дивечови специалитети и рибно меню, както и традиционни рецепти, презентирани с вкус и финес. Гарантираното качество на храната е в унисон с подбрания вино лист – най-добрите реколти от български производители, Стария и Новия свят. Уютната и хармонична обстановка предразполага и е отличен вариант както за семейни поводи, среща с приятели, така и за бизнес срещи. Заведението се намира в реставрирана 100-годишна къща, разположена в столичния квартал Лозенец.

Още една награда ще връчим от кулинарния конкурс на Dir.BG. Участникът с най-ефектно презентираното ястие ще получи бутилка от виното Strymon - Merlot & Syrah  реколта 2010 - вино с жив и искрящ рубинено-червен цвят, с плътен, фин и многопластов аромат нюанси на червени костилкови плодове (череша, вишна), съчетани с горски плодове и деликатни цветисти нюанси, с плътен, хомогенен вкус и траен и нежен послевкус.

За да участвате в конкурса:


1. Изпратете детайлна рецепта и снимки на вкусотията - изкушение за гости на mail: [email protected]. Всеки кандидат за куверта на стойност 100 лв в ресторант "Вратата" и прекрасната бутилка Strymon Merlot & Syrah - реколта 2010 може да участва с неограничен брой рецепти. В мейла напишете необходими данни за вас - Име, Мобилен телефон, Адрес, на който да изпратим наградата ви, ако сте победител в конкурса.

2. Всяка от вашите рецепти ще бъде публикуванa в кулинарната рубрика на Life.dir.bg ВКУСОТИИ в категория Кулинарен конкурс "Вкусотия на месеца".

3. Вкусотията на месеца и най-ефектно презентираното ястие ще бъдат избрани от уникалния майстор на черпака, виртуоза в кухнята, шеф-готвача на ресторант "Вратата" Георги Ерменков! На 1 юни ще разберете върху кои предложения се е спрял интересът на известния готвач!

Желаем ви успех в конкурса и много щастливи и споделени емоции на трапезата!