Сиропиран сладкиш ”Галя”

stat 10:12  |  28 септември 2012 / Вкусотии / Десерти / Автор: Галя Макавеева
Сиропиран сладкиш
Сн.: Галя Макавеева

1 чаша захар, 1 кофичка кисело мляко, 1 чаена лъжичка сода за хляб, половин чаена чаша олио, 4 супени лъжици какао, 1 бр ванилия, 2 чаши брашно, масло, 1 компот, крем на прах
Плодовете от компота се отцеждат, като се запазва сокът. Захарта се добавя към киселото мляко и содата. Добавяте масло. Ванилията и какаото се смесват с брашното. Постепенно се добавят към сместа. Разбърква се хубаво до получаване на еднородна смес. Пече се на средна фурна.

Сокът от компота се вари и с него се напоява готовия блат. Приготвяте крема на прах и с него намазвате тортата. Гарнира се с плодовете от компота.


Новините в снимки

Следваща Предишна

Акценти


Най-малките ни оперни таланти ще пеят в ”Зала 1”
На 26 април 2014 зала 1 на НДК ще посрещне световни звезди на оперното изкуство в спектакъла “Кармен” от Жорж Бизе на Държавна опера Варна, по покана на Артишок

Заведения


Ресторант 21

Съчетание на изисканост и уют, с красивата камина, естествените м ...

9th Avenue

9th Avenue предлага на едно място възможност за хапване с приятел ...

Зодиак