Сиропиран сладкиш ”Галя”

stat 10:12  |  28 септември 2012 / Вкусотии / Десерти / Автор: Галя Макавеева
Сиропиран сладкиш
Сн.: Галя Макавеева

1 чаша захар, 1 кофичка кисело мляко, 1 чаена лъжичка сода за хляб, половин чаена чаша олио, 4 супени лъжици какао, 1 бр ванилия, 2 чаши брашно, масло, 1 компот, крем на прах
Плодовете от компота се отцеждат, като се запазва сокът. Захарта се добавя към киселото мляко и содата. Добавяте масло. Ванилията и какаото се смесват с брашното. Постепенно се добавят към сместа. Разбърква се хубаво до получаване на еднородна смес. Пече се на средна фурна.

Сокът от компота се вари и с него се напоява готовия блат. Приготвяте крема на прах и с него намазвате тортата. Гарнира се с плодовете от компота.


Новините в снимки

Следваща Предишна

Акценти


Примабалерината Маша Илиева в ново амплоа
Голямата българска балерина Маша Илиева е в ново амплоа. В момента тя е хореограф и постановчик на шедьовъра "Спящата красавица" от Чайковски.

Заведения


Кабуки

Ресторант Kabuki представя нетрадиционната и екзотична кухня в не ...

TEQUILA Club

Текила клуб - легендата се завръща! Заповядайте в реновираният но ...

Зодиак