Сиропиран сладкиш ”Галя”

stat 10:12  |  28 септември 2012 / Вкусотии / Десерти / Автор: Галя Макавеева
Сиропиран сладкиш Сиропиран сладкиш
Сн.: Галя Макавеева

1 чаша захар, 1 кофичка кисело мляко, 1 чаена лъжичка сода за хляб, половин чаена чаша олио, 4 супени лъжици какао, 1 бр ванилия, 2 чаши брашно, масло, 1 компот, крем на прах
Плодовете от компота се отцеждат, като се запазва сокът. Захарта се добавя към киселото мляко и содата. Добавяте масло. Ванилията и какаото се смесват с брашното. Постепенно се добавят към сместа. Разбърква се хубаво до получаване на еднородна смес. Пече се на средна фурна.

Сокът от компота се вари и с него се напоява готовия блат. Приготвяте крема на прах и с него намазвате тортата. Гарнира се с плодовете от компота.


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Младата вдовица победи чеченката в оспорван дуел
  • Президентът уважи 75-ия рожден ден на Стефан Данаилов
  • Двойничка на Бионсе: Феновете й ме преследват
  • Каква е формулата за идеалната Коледа
  • Раева избухна срещу хейтърите на президента
  • И бивш норвежки принц се оплака от Кевин Спейси
  • Лагерфелд с колекция за Chanel в родния Хамбург
  • Роналдо получи боди със ”Златни топки” за Алана

Акценти


Обявиха цветa на 2018 г.
Институтът "Пантон" избра нюанса ултравиолетово за цвят на 2018 г.

Заведения


Къщата с часовника

Непосредствената близост на ресторант „Къщата с часовника” до бив ...

Morgan’s Bar

Morgan’s Bar в София или барът на Капитана – нов клуб в центъра н ...

Зодиак