Сиропиран сладкиш ”Галя”

stat 10:12  |  28 септември 2012 / Вкусотии / Десерти / Автор: Галя Макавеева
Сиропиран сладкиш
Сн.: Галя Макавеева

1 чаша захар, 1 кофичка кисело мляко, 1 чаена лъжичка сода за хляб, половин чаена чаша олио, 4 супени лъжици какао, 1 бр ванилия, 2 чаши брашно, масло, 1 компот, крем на прах
Плодовете от компота се отцеждат, като се запазва сокът. Захарта се добавя към киселото мляко и содата. Добавяте масло. Ванилията и какаото се смесват с брашното. Постепенно се добавят към сместа. Разбърква се хубаво до получаване на еднородна смес. Пече се на средна фурна.

Сокът от компота се вари и с него се напоява готовия блат. Приготвяте крема на прах и с него намазвате тортата. Гарнира се с плодовете от компота.


Новините в снимки

Следваща Предишна

Акценти


20 млади магове с шоу на четири сцени в Габрово
Фестивалът на уличната магия започва днес на централния площад "Възраждане" и ще продължи до 21 септември.

Заведения


рАСТОРант АСТОР

Заведението е с една от най-добрите кухни в София. Музика на живо ...

2night - Double Piano Fashion Club

Цялото име на заведението е "Дабъл пиано фешън клуб тази нощ" ина ...

Зодиак