Тази рецепта я научих в Атина, след като години работих с едно ливанско семейство, които са били хлебари в Ливан. В пицарията имаше какви ли не хлебчета и пити с различни пълнежи. Предлагам ви да опитате вкъщи, за да разнообразите всекидневното си хранене.

Изсипете брашното в тава или леген за месене. Направете кладенче и изсипете продуктите. Замесете средно твърдо тесто. Да не лепи по пръстите. Намажете го с олио и го оставете в хладилник за една нощ. На другият ден разделете тестото на еднакви топки и разточете върху брашно на тънко. Печете в предварително загрят сач или в тиган с дебело дъно без мазнина. След като сме получили основната питка, може да се използва за различни ястия с различни пълнежи. Тук ви предлагам пълнеж за пита гиро (дюнер).

Обикновено за пълнеж на питите гиро (дюнер) в Гърция се използва
месо по желание, пилешко, агнешко, свинско, кюфтета, кебапи, с различни сосове, марули, домати, картофи пържени с лук или дзадзики, добавки бекон и кашкавал. В къщи може да си изпечете месото и кюфтетата на скара или оребрен тиган като предварително сте го овкусили. Месото нарежете на ситно.