Приготвяне на блата:

В купа се разбиват маслото, ванилената захар и захарта до пухкав крем.
Едно по едно се прибавят яйцата  при непрекъснато разбиване.
На части се прибавят сухите съставки (брашно и бакпулвер) и млякото, като се завършва със сухи съставки.
Изсипва се в застлана с хартия,  намазана с мазнина и посипана с брашно тавичка.
Пече се на 175 С за около 35 минути, до суха клечка в средата.
Изважда с еи се оставя да изстине напълно.
Разрязва се на два блата с голям назъбен нож.

На крема:

В тенджерка се разбиват  леко жълтъците и се смесват с нишестето, захарта и ваниловата захар.
Прибавя се млякото и се разбърква много добре.
Слага се на не много силен огън и се бърка до сгъстяване, около 8-10 минути.
Отдръпва се от котлона  и се добавя студеното масло  и капсулата ванилия.
Разбърква се много добре до получаване на гладък крем.
Кремът се прехвърля в купа и се покрива с фолио, което го докосва плътно.
Оставя се да изстине напълно.