В откровено интервю кино звездата разказва как е била поставена на диета, „която никой не може да спазва“. Тя била психологически манипулирана от много властна двойка“, когато пристигнала в Холивуд на 20-годишна възраст.

Членовете на култа учели Мишел да бъде бретарианец – човек, който се храни само със слънце и няма нужда от вода и храна.

Въпреки че едва свързвала двата края, младата актриса била принуждавана да плаща на двойката за техните насоки.

Вижте снимки на Мишел >>

Днес, 35-години по-късно, Пфайфър споделя, че от култа я избавил първият й съпруг – актьорът Питър Хортън. Той си осигурил роля във филм, посветен на семейство Муун и по-специално на Сан Мьон Муун - основател на Обединителната църква.

След като тя и съпругът й събрали повече информация за Обединителната църква, Пфайфър изведнъж осъзнала, че и тя членува в подобна организация, пишат от "Блиц".

„Осъзнах, че и аз членувам в култ. Те бяха много властни. Не живеех с тях, но прекарвах доста време в дома им, като те постоянно ми казваха, че трябва да идвам по-често. Трябваше да плащам за времето, което прекарвах там. Това бе доста изтощително от финансова гледна точка“, споделя Мишел пред списание „Стела Магазин“.

Пфайфър, която бе омъжена за Хортън от 1981 до 1988 г., разказва, че двойката, ръководила култа, препоръчвала вегетарианството, метафизиката и вдигането на гири.

Днес кинозвездата е омъжена за създателя на сериала Али Макбийл – 57-годишният Дейвид Кели. Тя се чуди как е могла да бъде толкова наивна.Беше много екстремно. Имаше различни нива, които аз се опитвах да достигна“, спомня си тя.