Една от най-популярните в света изпълнителки от България се завръща отново в родината си на 24 април идната година. Това ще бъде нейното трето излизане на сцената на зала 1 на НДК след емблематичните й концерти през 1990 и 2009 г. Първия път, още с появяването си на сцената, тя разплака публиката с  „Я кажи ми, облаче ле бяло“, втория - препълнената зала пя заедно със Силви най-доброто от нейното творчество.

Силви Вартан е изключително щастлива да се завърне отново с концерт в родината си.

Всичко в мен е българско. Емоциите ми са изцяло български. Детството ми, чувствата ми, всичко, което харесвам днес, съм се научила да харесвам в България. Аз съм такава, каквато съм, благодарение на преживяното и наученото в България“, казва Силви.

За концерта си в София през идната пролет Силви Вартан се подготвя специална програма. Освен новия репертоар, Силви ще изпълни любими песни от 60-те и 70-те години. Приятели и верни почитатели подбират нови български песни, от които Силви да избере една и да изпълни пред нашата аудитория.

Любовта на Силви към България наистина е водеща в нейния живот. Тя осинови дъщеря си Дарина тук. Певицата създаде и фондацията „Силви Вартан за България“, с която помага на деца и възрастни в неравностойно положение, и дарява за инициативата на БЧК за раздаване на топъл обяд.

Концертът се организира от агенциите „БГ Саунд Стейдж“ и „Кийн актс“.

Билети се продават в мрежата на Ивентим на цени от 40 до 100 лева.