"Майка ми се радваше на внуците си толкова, колкото се радваше на децата си, заченати ин витро" - сподели още Луиз Браун на конференция за иновации в репродуктивната медицина "Дървото на живота" в София. Луиз е майка на две момчета, заченати по естествен път, Камерън и Ейдън. Тя е за втори път в България.

"Аз съм обикновен човек, майка съм, имам работа, но още като 5 милиона други души нямаше да съм тук без ин витро, обясни Луиз. "Майка ми казваше, че не е била смела, а просто е искала бебе и именно заради това е била готова да измине стотици километри и да се подложи на ново лечение. За нея то е проработило и се надявам всички, които искат да имат дете да сбъднат желанието си", добави тя.

"Науката може да се промени, но мъжете и жените винаги ще искат да имат деца и внуци", подчерта Луиз.

Мениджърът на Луиз Мартин Пауъл напомни, че тя е родена на 25 юли 1978 година във Великобритания. Седмицата, в която се ражда Луиз, списание "Тайм" посвещава цял свой брой на страховете, свързани с процедурата ин витро. Някои от тези страхове са се разсеяли с годините, но някои продължават да съществуват сред различни общества.

Когато Луиз се е родила, първото нещо, което казват лекарите на родителите й, е, че тя е напълно нормално бебе и няма разлика между нея и бебета, заченати естествено.

От момента, в който Луиз се появява на бял свят до ден-днешен медийният интерес към нея не е спрял.
ИЗБРАНО