Традицията повелява на Лазаровден девойки да обикалят от къща в къща и да събират яйца. Но издателство Ciela и фондация Credo Bonum променят традициите и канят всички деца да се включат в първия голям предвеликденски лов на скрити яйца в Зоопарк София на 12 април, събота, от 11 часа.

Необходимо оборудване е отличителен детективски шал, добро настроение и търсачески умения. Възрастови ограничения за участие в лова няма. И правилата са лесни – всеки трябва да намери едно от скритите на „местопрестъплението” яйца, срещу което ще получи награда книга или лакомство.

Героите от книгата "Тими Провала" - 11-годишното момче с червен шал и шапка с надпис „бисквити“ Тими Провала и 680-килограмовият полярен мечок Мечо Тотала, са собственици на най-реномираната детективска агенция на света „Тотал Провал“ ООД. Те ще ви посрещнат на местопрестъплението „Площадката на слона” в зоологическата градина и ще ви почерпят с безплатно сирене.

Ще се научите да мислите като детектив, как да намирате изгубени вещи – от бонбони, чорапи и обувки до колело например, как да се справяте с враговете си, с конкурентите и с досадниците, как да „атакувате“ трудните уроци и най-вече как да се забавлявате.

В зоопарка не се разрешава влизането с домашни любимци, велосипеди, тротинетки, ролери, топки, балони, самолети и танкове. Трябва да приготвите 2 лева за вход, ако сте до 18 години, и 4 лева, ако сте пълнолетни. Ако все още нямате навършени 4 ще може да влезете безплатно.

На 13 април от 11 до 13 часа в книжарница Сиела (ет. 2 ,Парадайс Център) ще има Работилница за деца APLI и Тими Провала -  рисувателни занимания, увлекателни игри с хартия.