Едночасовото събитие, организирано от асоциацията за детско здравеопазване "Роял Ню Зиланд Плънкет сосайъти", се състоя в Губернаторската резиденция в Уелингтън.

Облечен в къси панталонки и бяла тениска, принц Джордж прекара част от времето си за игра в ръцете на майка си. Баща му принц Уилям разговаряше с останалите родители с питие в ръка.

Вижте снимки >>

Тристин Кларк, президент Роял Ню Зиланд Плънкет сосайъти, обясни, че децата, участвали в събитието, са на приблизително същата възраст като принц Джордж и също като него са първи отрочета в семейството. Малчуганите са избрани да представляват разнообразието на новозеландското население. Техните родители са представители на различни етнически и социални групи - с маорско, от тихоокеанските острови, китайско и полско потекло, от семейство на хомосексуална мъжка двойка и самотна майка.

Преди да се завърнат в Уелингтън за първия обществен ангажимент на принц Джордж, херцозите на Кембридж Уилям и Катрин прекараха първите две нощи след пристигането си в Нова Зеландия в уединение в луксозен петзвезден курорт, за да си починат от дългото пътуване. Заобиколени от полицейски кордон, Уилям и Кейт са отдъхвали във вила с кралско легло, отопляван мраморен под и СПА. За принц Джордж е било осигурено детско креватче. Новата му испанска бавачка също е на разположение по време на обиколката на херцозите на Кембридж в Нова Зеландия и Австралия.

8-месечният син на херцозите на Кембридж Уилям и Катрин, който е трети поред за наследяване на британския престол, придружава родителите си на триседмична обиколка в Нова Зеландия и Австралия.