Бременната актриса бе единствената жена, номинирана за отличието - за ролята си на вълшебницата във филма "Оз: Великият и ужасният".

В театър "Нокиа" в Лос Анджелис се състоя церемонията по връчване на филмовите награди на MTV. Домакин на шоуто бе комикът и водещ на ток шоу Конан О'Брайън.

За най-добър филм на годината бе определен "Игрите на глада: Възпламеняване", съобщиха световните информационни агенции. Лентата, заснета по трилогията на писателката Сюзан Колинс, излезе на екран през ноември 2013 година.

Изпълнителите на главните роли в "Игрите на глада: Възпламеняване" Дженифър Лорънс и Джош Хътчерсън получиха "Златната пуканка" на MTV в категориите най-добра актриса и най-добър актьор.

Джона Хил бе обявен за най-добър комедиен актьор за изпълнението си в лентата "Вълкът от Уолстрийт".

Джаред Лето победи в категорията най-добро екранно превъплъщение за участието си в лентата "Клубът на купувачите от Далас".

Отличието за най-добра епизодична роля бе присъдено на певицата Риана за появата й във филма "Краят на света 2013: Апокалипсис по холивудски".

Вижте снимки >>

"Златната пуканка" на MTV в категорията за пробив на годината беше присъдена на младия британец Уил Полтър ("Семейство Милър"). Полученият от него урок по целувки от Дженифър Анистън му донесе и отличие в категорията най-добра екранна целувка.

За най-добра игра с голо тяло кинозрителите отличиха Зак Ефрон за изпълнението му в "Този неловък момент".

В категорията най-добра екранна битка победи епизодът с участието на Орландо Блум и Еванджелин Лили ("Хобит: Пущинакът на Смог").

За най-добър екранен дует бяха признати Вин Дизел и Пол Уокър в "Бързи и яростни 6".

За участие в най-страховита сцена бе отличен Брад Пит.

Със "Златната пуканка" на MTV си тръгна и Леонардо ди Каприо, награден за "Вълкът от Уолстрийт".

Получилият отличието за новатор и пионер Чанинг Тейтъм призна, че само преди 10 години е гледал церемонията по телевизията и дори не е мислил какво би било да участва в нея. Актьорът бе награден за това, че доказва, че героите от екшъните могат да са едновременно остроумни и да притежават добро сърце. 

Марк Уолбърг
получи тази вечер в Холивуд отличието "Поколение" на церемонията за филмовите награди на MTV. То му бе връчено от актьорския състав на сериала "Антураж", на който той е изпълнителен продуцент. Наградата, сред чиито предишни носители са Джони Деп, Рийз Уидърспун, Сандра Бълок, Бен Стилър, Адам Сандлър, Том Круз и Джим Кери, се присъжда на актьор или актриса, които са показали "разнообразие от внушителни роли, професионални умения и респектиращ талант". "Марк Уолбърг е олицетворение на съвременния ренесансов човек - от Дърк Диглър до "От другата страна", от "Баскетболни дневници" до "Тед" , "Антураж" и "Боецът", пред камерата и зад нея" - каза Стивън Фридман, президент на MTV.

За разлика от "Оскар"-ите, които отдават почит към спечелили одобрението на критиката продукции, наградите на MTV са ориентирани предимно към по-младата публика и към бокс-офис хитове, пренебрегнати от Академията за кинематографично изкуство и наука. Носителите на призовете се определят от зрителите чрез гласуване в интернет.