Купете яйцата два-три дни по-рано. Пресните е по-вероятно да се счупят при варенето.
Извадете яйцата на стайна температура няколко минути преди да ги сварите. Студените яйца се напукват във вряла вода.
Поставете яйцата в леко затоплена вода и гответе на тих огън.
При по-големи количества яйца е препоръчително да се варят по 10-15 максимум. Хубаво е да има разстояние между тях, за да не се удрят едно в друго. За да омекотите дъното, може да поставите под яйцата бяла кърпа.
Може да добавите и щипка сол против напукване.
Вижте рецепти за Великден
10 забавни техники за боядисване на яйца
Извадете яйцата на стайна температура няколко минути преди да ги сварите. Студените яйца се напукват във вряла вода.
Поставете яйцата в леко затоплена вода и гответе на тих огън.
При по-големи количества яйца е препоръчително да се варят по 10-15 максимум. Хубаво е да има разстояние между тях, за да не се удрят едно в друго. За да омекотите дъното, може да поставите под яйцата бяла кърпа.
Може да добавите и щипка сол против напукване.
Вижте рецепти за Великден
10 забавни техники за боядисване на яйца