Учени от университета в Охайо, ръководени от Брад Бушман, изследвали 107 двойки, като ги накарали да попълнят въпросници за техните отношения. Успоредно с това били измервани нивата на кръвната им захар рано сутрин и вечер. Участниците в експеримента трябвало да измерят и изблиците си на гняв, като набучат кукли с 51 игли, в зависимост от това колко са ядосани на половинката си.

Гневните пристъпи били най-силни на гладен стомах.

По този повод екипът на Брад Бушман съветва двойките преди да наченат труден разговор, добре да похапнат. "Дори и хората, които се радваха на добри отношения с любимия човек, бяха склонни към изблици на гняв при по-ниски нива на кръвна захар", отбелязва Брад Бушман.

При втора серия от експерименти партньорите имали възможност взаимно да се наказват с неприятни звуци, като стържене на нокти върху стъкло, вой на сирени и др. Колкото по-ниски били нивата на кръвна захар в кръвта им, толкова по-сурови изпитания те налагали на половинките си. Наказанията рязко намалявали, когато участниците в експеримента похапвали шоколадови лакомства.