Причината за това са недостатъчните финансови средства, които общината може да отпусне, за да се върне неговия 3-дневен формат, обясни Димитър Маджаров.

По думите му гласуваният от общината бюджет за Spirit of Burgas тази година е бил същия по размер с този за 2013 г. Тогава фестът за първи път бе два вместо обичайните три дни и въпреки участието на имена като Wu-Tang Clan, Editors, Chase & Status и Села Сю бе определен от мнозина като най-слабия от основаването му през 2008 г. насам.

Маджаров подчерта, че гласуваните от общината субсидии за тази година са достатъчни за осигуряването на логистиката, охранителните мерки и цялостната базова организация, но не дават възможност Spirit of Burgas да бъде подобрен от гледна точка на имена в програмата му, което е едно от основните условия той да привлече публика.

Съдружникът на общината и съорганизатор на фестивала също не може да подпомогне с необходимите средства участието на известни имена.

"Следващата година фестивалът със сигурност ще бъде 3 дни, като ще се постараем да има и силни водещи банди", заяви Маджаров.

Spirit of Burgas е един от най-популярните музикални фестивали, както у нас, така и на Балканите. Провежда се от 2008 г. като от тогава до днес на сцената му са се качавали световни имена като Tinie Tempah, Busta Rhymes, The Prodigy, Sum 41, Korn, Moby, Fun Lovin' Criminals и много други.