Това твърди австрийският професор Хадемар Банкхофер. Той съветват да се храните в по-малки количества през този период.

През пролетта времето е доста нестабилно. Мнозина чувстват умора, отпадналост. Банкхофер препоръчва да предпочитате чиния топла супа с месо и зеленчуци пред чашата кафе. В менюто трябва да присъстват голям брой пресни плодове и зеленчуци или задушени. За правилната циркулация на кръвта е важен микроелементът хром, който се съдържа в гъбите, стафидите и ядките. Експерти от Ню Йорк пък препоръчват всеки ден да изяждате по една кисела краставичка или филия пълнозърнест хляб, намазана с горчица.

За жените е необходимо желязо, за това те трябва да ядат ябълки, магданоз, задушен грах и тиквени семки. За енергия действат рукола и броколи. Най-важното е да приемате достатъчно вода, в която да добавяте прясно изцеден лимон.
ИЗБРАНО