"Винаги участвах в пиеси, но смятах, че е нелепо да стана актриса. Мислех, че съм твърде грозна. Тогава очилата не бяха модерни", сподели Мерил Стрийп пред студентите.

Днес Мерил Стрийп е една от най-обичаните актриси. Тя разкри детайли от над 50-годишната си кариера в шоубизнеса. "Когато бях на 40, ми предложиха три роли на вещица за едно лято. "Е, това е, когато навършиш 40", си помислих аз. Единствената причина да имам кариера на 64-годишна възраст е, че имах хитове в по-късните етапи от живота си. След излизането на някои филми открих, че хората нямат нищо против остаряването. Искат да работят, да се забавляват и да са щастливи", каза Мерил, цитирана от БГНЕС.

Вижте снимки на Мерил >>

Стрийп даде един много важен съвет на младите актьори. "На младите жени бих казала да не се притесняват толкова много за теглото си. Момичетата прекарват твърде много време в притеснения покрай това. Има много по-важни неща за мислене. На младите мъже, а също и жени, ще кажа, че вашата сила е в това, което ви прави различни и странни...", каза Мерил Стрийп.