Сред хората на киното изданието за втора поредна година постави на първо място място Робърт Дауни - Джуниър. За периода от юни миналата година до юни 2014 "Железният човек" е натрупал грандиозната сума от 75 милиона долара.

"Форбс" отбелязва, че голямата част от парите Джуниър е спечелил от третата част за супергероя. Той стана най-касов филм за 2013 година, натрупвайки бокс офис от 1,2 милиарда долара.

Втори в класацията е Дуейн Джонсън - Скалата, който си е изработил 52 милиона долара. Скоро активът му ще се увеличи - предстои излизането на "Херкулес", където екс кечистът играе главната роля.

Номинираният за "Оскар" Брадли Купър се нареди на третото място с 46 милиона.

Четвърти е Леонардо ди Каприо с 39 милиона долара, заработени от "Вълкът от Уолстрийт" и "Великият Гетсби".

Първата десетка се затваря от Лиъм Нийсън с 36 милиона, Бен Афлек и Крисчън Бейл с изкарани 35 милиона, както и Уил Смит и Марк Уолбърг с по 32 милиона.

Изданието отбелязва, че първите десетима са толкова богати, защото са успели да достигнат особен статут на незаменими. "Средната класа актьори са взаимозаменяеми и лесно могат да бъдат замествани. Присъствието на тези 10 обаче винаги гарантира създаването на блокбъстър. Истината е, че всеки от тях осигурява на продуцентите в пъти повече пари, отколкото е хонорарът им", пишат от американската библия на богатите.

"Великият Гетсби" и "Вълкът от Уолстрийт" например са с общ приход от близо 750 милиона долара". Според "Форбс" в следващите години ще има нов крал на богатството - бившето гадже на Майли Сайръс, Лиъм Хемсуърт. "Много е млад, а ако продължи със същите темпове, след 5-6 години ще печели повече от всеки друг", прогнозират от изданието.