На тазгодишната традиционна среща на топкулинарите, които обслужват лидерите на света, бяха издадени няколко любопитни тайни.

Пред “Дейли мейл” се разприказва Розалийн Макбрайд, шеф на кухнята на ирландските президенти. Според нея, Нейно Величество Елизабет II се мръщи на морски дарове като стриди и миди, а Барак Обама не обича червеното цвекло. При официалната визита на американския президент в Бъкингам през май 2011 г. антрето бе от омари, но в менюто наистина нямаше цвекло.

Владимир Путин пък имал човек, който опитвал всяка храна и питие. Президентът на Русия имал страх да не бъде отровен, допълват от "Труд". Сегашният президент на Франция Франсоа Оланд мрази артишок, но по-любопитно е, че предишният - Никола Саркози, не яде любимия продукт на французите - сирене!

Тайните Розалийн Макбрайт научила от личния готвач на кралицата Марк Фланеган, който е съставял менюта за множество височайши гости в двореца. От топготвача на Република Южна Африка пък Розалийн разбрала, че Нелсън Мандела веднъж изненадал гостите си с обикновено меню от наденички с картофено пюре, което обожавал.