Апликацията https://www.facebook.com/avonbulgaria/app_276300969217601 приканва хората да добавят своя снимка с благотворителен продукт от синята серия на AVON и да поканят приятелите си да направят същото. Качените снимки се нареждат в галерия, в която всяко четвърто изображения е на жертва на домашно насилие. Колкото повече се увеличават снимките на хора с благотворителен продукт, толкова по-бързо ще изчезват снимките на жертви на терор.

Благотворителната кампания „Говори открито срещу домашното насилие” призовава обществото да покаже непримиримост към проявите на насилие и да говори открито за тях. В инициативата участват Деси Бакърджиева, Орлин Павлов, Калин Врачански, Теодора Духовникова и Мона Недева.

Силното послание на кампанията тази година насочва към новия благотворителен продукт – обици. 100% от приходите от продукта се заделят в помощ на жертвите на домашно насилие.

Теодора Духовникова:
„Жертвите на домашно насилие, на ужасяващ физически и психически тормоз в България са в пъти повече от жертвите на катастрофи и природни бедствия. Но за тях обществото ни мълчи. Да говорим открито! И без страх. Защото да изкрещиш проблема е първата стъпка към решаването му. "


Калин Врачански:
"Подкрепям кампанията, защото много искам жертвите на домашно насилие да разберат, че няма как някой, който им причинява болка и унижение, да ги обича. Да спрат да оправдават насилниците си и да потърсят помощ. И най-важното  - да знаят, че не са сами!”

Мона Недева:
„Като част от младото поколение, искам да дам пример на младите хора. Насилието не е решение. Ще бъда много щастлива, ако чрез тази капмания помогнем на повече жертви на домашното насилие. Хората трябва да бъдат добри, да си помагат и да се подкрепят. Радвам се, че чрез тази инициатива можем да дадем на много жени щастие и сигурност.“

Орлин Павлов:
„Заставам зад кампанията, защото не мога да се примиря с това, че всяка четвърта жена в България е жертва на домашно насилие. Потърпевшите трябва да осъзнаят, че е много по-лесно да потърсиш помощ, отколкото да живееш в непрекъснат ужас! Страхът трябва да изчезне!”

На www.alliancedv.org, всеки може да открие координатите на центровете, работещи за защита и превенция срещу домашното насилие в цялата страна. Именно към един от тези центрове, този в Димитровград, ще бъдат насочени набраните средства от кампанията през 2014г. От старта на кампанията през 2011 година до момента благодарение на събраните средства са проведени близо 1000 безплатни консултации с жени, жертви на терор.