"Аз много харесвам майките на Лозенец с многото им деца, които са отглеждани без страх. Колко бебета са изгледани и на кемперите в Лимнос, в Лефкада. Това не значи, че ги гледаме зле. Те пак си имат режим. Обаче децата са по родителите, по техните навици, а не родителите по децата. По резултата ще ги познаете, а нашите деца са си чудесни. И двете ми дъщери тръгнаха на детска градина с любопитство, без да пищят. Обуха си пантофите и чао. Защото не са били до полата ми непрекъснато и външният свят не ги плашеше" - казва тя.

Според актрисата "най-важното е да разбереш, че децата, освен че са твои, са със свой път, свой характер. И не мога да ги предпазя от неща, които на мен са се случили. Даже считам, че човек трябва да си мине през шамарчетата в живота. Но най-хубавото нещо на моето общуване с децата е, че много си говорим. Като големи хора" - споделя Духовникова.

Актрисата смята, че един от основните проблеми на хората у нас е липсата на вкус и стил. Един от "симптомите" за това е издокарването на децата в скъпи дрехи. "Никога не бих ги облякла на годините, на които са, в някакви марки за хиляди пари. Те са деца, трябва да тичат, да играят и тези дрехи трябва да се късат. Защото щастливото детство къса дрехите си" - категорична е Теди.

Вижте снимки от лятото на Теодора Духовникова >>