Във второто издание на уникалното събитие, което през пролетта зарадва хиляди фенове на българския фолклор, ще вземат участие и трите най-големи български състава - ансамбъл "Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин". В "Нощ на ансамблите 2" организаторите са подготвили истинска "фолклорна магия", в която със собствен стил ще се "разпишат" и неповторимите Иво Папазво – Ибряма и Стоян Янкулов – Стунджи.

Билетите за събитието вече са в продажба, а цената им е от 15 до 30 лв. Те могат да бъдат закупени от мрежата на Ticketportal.bg, също от Билетен център в НДК, Билетна каса на зала "Арена Армеец", вериги магазини Office1Superstore, Booktrading, Книжен център Гринуич, На Тъмно, а в работно време и от офиса на Тикетпортал – ул "Цар Иван Шишман" №7.

Иво Папазов – Ибряма е носител на престижното отличие "World Music Audience Award" на британското BBC Radio 3 от 2005г. Изключителен талант и ненадминат майстор на кларинета Ибряма с право е наричан "Слънцето на кларинета" и "некоронован цар на сватбарската музика". Славата на музиканта се носи по света и много по-често Ибряма може да се види и чуе извън пределите на България, отколкото у нас.

Стоян Янкулов – Стунджи е майстор на ударните инструменти, който участва в не един и два проекта с български и чужди изпълнители. Той заедно с Елица Тодорова спечелиха българското издание на Евровизия през 2007г с песента "Вода" и класираха страната ни на пето място в конкурса. Лауреат е и на отличието "Златна Лира" от 2004г в категория "Джаз".