Съдия от Федералния окръжен съд на Ориндж е отхвърлил иска на наследниците да получат около 44 милиона долара от наследството на тексаския милиардер Джей Хауърд Маршал.

Петролният магнат се ожени за модела на "Плейбой" Анна Никол Смит през 1994 г. Тогава той беше на 89 години, а тя - на 26.

Милиардерът почина на следващата година, без да остави нищо на съпругата си. В завещанието като наследник на състоянието му, оценено на 1,6 милиарда долара, беше посочен синът му Пиърс Маршал.

Смит оспори завещанието, твърдейки, че съпругът й е обещал да й завещае над 300 млн. долара. Съд в Хюстън тогава постанови, че Хауърд Маршал е бил умствено годен и не е бил под натиск, когато е писал завещанието си.

В хода на следващите 20 години тексаски съд по банкрута и редица местни и федерални институции, в това число и Върховният съд на САЩ, отхвърлиха опитите на Анна Никол Смит да оспори завещанието на Маршал и да получи пари от наследниците му.

Сега федералният съдия Дейвид О. Картър е отхвърлил иска на наследниците на Смит да бъдат санкционирани наследниците на Пиърс Маршал (починал през 2006 г. )

"Оспорването продължи близо пет пъти повече от връзката на Вики Лин и Джей Хауърд и близо 20 пъти повече от брака им. Неоправдано и непрактично е случаят, превърнал се дългогодишно бреме за данъкоплатците, да продължава", заяви съдия Картър.

Вижте снимки на Анна Никол >>

Съдбата на Анна Никол Смит не е лека. Тя расте с майка си - полицайка с 4 брака зад гърба си. Като тийнейджър Анна се омъжва за готвач в заведение за бързо хранене и ражда сина си Даниел. По-късно се разделя със съпруга си и започва работа като стриптийзьорка. След като си слага силиконови импланти, прави бляскава кариера в "Плейбой", омъжва се за Хауърд Маршал, а след смъртта му става риалити героиня.
20-годишният ѝ син Дани умира през 2006 г. от смъртоносна комбинация с лекарства, докато е на визита в болничната стая на майка си и родената му преди три дни сестричка. Анна намира смъртта си една година по-късно след предозиране с антидепресанти.