Учебната година за 15-годишния Пресли и 12-годишната Кая трябваше да започне тази седмица в Малибу, но майка им Синди Крауфорд не им позволява да ходят на училище. Причината за забраната е, че в изолацията на прозорците в сградата на гимназията са открити завишени нива на токсичното вещество полихлориран бифенил.

Училищните власти планират да премахнат изолацията в класните стаи, където е установена повишена концентрация на опасния химикал. Праха и въздухът също ще бъдат следени. Според Крауфорд, обаче предприетите мерки не са достатъчно безопасни, за да бъде сигурна, че децата й няма да се натровят с това вещество.

"Не мисля, че е 100% безопасно… Много съм притеснена. Разочарована съм от начина, по който се третира въпросът. За мен проблемът е, че не са изследвали източникът… Мисля, че изследването на въздуха и водата са само парченце от пъзела. Освен ако не провеждат тестове всеки ден, как да зная, че всеки ден в училището е безопасно за децата ми", каза разтревожената майка пред кореспондентка на телевизия NBC.

Децата на Синди >>

Снимки на Синди и съпругът й >>
Още снимки на Синди >>

Веществото полихлориран бифенил се свързва с рака и може да причини кожни проблеми, като обриви и силно изразено акне. Производството на токсичното вещество е забранено от американските власти през 1979 г.