В интервю за списание "Du Jour" 35-годишната звезда заявява, че бившият й съпруг Том Круз не е причина за застоя в кариерата й. През 2006 г. след раждането на малката Сури Кейти Холмс изчезна от снимачните площадки. Нашумяла с участието си в сериала "Кръгът на Доусън", тя за кратко време успя да се превърне в любимка на папараци и таблоиди. Според тях съпругът й по това време Том Круз я притиска да изостави кариерата на заден план, за да се отдаде на отглеждането на детето им. Говори се, че Кейти е подложена на унижения заради принадлежността си към сциентологията, припомнят от БТА. Накратко, последните години не бяха никак лесни за Кейти Холмс.

Актрисата опроверга тези слухове. Звездата, която се завърна във филма "Пазителят" ("The Giver", премиерата на филма в САЩ беше на 15 август), заявява категорично, че Том Круз никога не е имал нищо общо с изчезването й от екрана:

"Такъв е животът на актьора. Ние нямаме голям избор. Периодите на застой понякога се редуват с други, в които си залят от тонове възможности".

Вижте снимки на Сури >>

Кейти Холмс твърди, че е спряла да работи заради Сури:
"Възхищавам се на жените, които тръгват на работа след шестседмичен отпуск по майчинство. Когато Сури беше бебе, не бях готова да го направя. Бях много неспокойна майка, до такава степен, че спях до креватчето й и това продължи много дълго време".

Сега, когато Сури вече не е бебе, Кейти Холмс реши да се върне към първата си любов, киното. След "Пазителят", тя ще играе в главната роля в "Miss Meadows". След това ще се снима в "Mania Days" (продуциран от Спайк Лий). Скоро ще се появи и върху афиша на "Жената в златно", в който си партнира с Хелън Мирън и Райън Рейнолдс.

По всичко изглежда, че Холмс повече от всякога е решена да преоткрие мястото си в Холивуд:

"С течение на времето се чувствам все по-удобно в професията си на актриса. Като по-млада бях стресирана, непрекъснато се страхувах, че ще ме отпратят или че няма да получа ролята, която исках. Казвах си "трябва да стана по-добра". Но участвайки в различни проекти, растеш и трупаш опит, и разбираш нещата все по-добре. И по този начин придобиваш самочувствие. Вече не се боиш, че ще те отхвърлят, просто искаш да допринесеш с това, което наистина можеш".

Том Круз и Кейти Холмс се разделиха през 2012 г. след 6-годишен брак. През следващите години тя беше свързвана с Джейми Фокс, Джордж Клуни, Люк Кърби. Кейти Холмс обаче казваше, че е прекалено заета с работа и с дъщеря си, за да ходи по срещи.