В края на юли, на 49 години, тв водещата стана майка за втори път на момченце, което кръсти на втория си съпруг – ММА боеца Станислав Недков-Стъки.

Вижте снимки на Юлияна и Стъки >>
Юлияна: Мечтаех да даря Станислав с дете

Дончева не възнамерява да се връща бързо в работната среда.

„Предния път почти веднага след раждането продължих да работя в БНТ, разпокъсвайки се между служебните ангажименти и грижите за детето. Това беше огромна грешка. Сега не бързам за никъде, знам какво мога и какво искам да правя, но вече не на всяка цена”.

Юлияна споделя пред вестник „Монитор”, че е изключително щастлива, когато е с малкия Станислав, и тези мигове са незаменими:

„Превзел е цялото ми внимание и обич и изпълва със светлина живота ми. Със Стъки се наслаждаваме на прекрасните моменти с нашето бебе и нищо друго не ми липсва”, категорична е Дончева. Все пак тя няма да изостави медийния бранш и ако има някакъв интересен проект, би се включила, но не бърза."

От първото раждане са изминали почти 20 години и Дончева не крие, че леко е позагубила навиците да се грижи за бебе:

В началото дори се страхувах да го държа и да го храня, струваше ми се прекалено нежен и крехък, но вече съм във форма. Бебето е много спокойно и лъчезарно, усмихва се постоянно и е истинско удоволствие да си край него. Няма ги денонощните ревове, които могат да изнервят и най-спокойната майка”, разказва брюнетката

От момента, в който разбира, че е бременна, тя започва да се старае да бъде изключително спокойна, за да премине всичко наред.

„Исках много това дете и благодаря на Господ за чудото, което ми се случи. Избягвах стресовите ситуации, защото те са много вредни и за майката, и за бебето. Не се интересувах от разнородните реакции, породени от късната ми бременност, за да не се натоварвам с негативни емоции. Интересуваше ме само здравето на бебето, нищо друго”, признава Юлияна.

Въпреки трудностите, които са я съпътствали около инвитро зачеването, тя предпочита да не дава съвети на никого. Смята, че всяка жена си има своята индивидуална история и своето желание.

„Бих казала само, че ако някой иска да има дете, независимо от възрастта си, не трябва да се страхува. Не трябва да се съобразява с мнението на другите, а да слуша само собствения си глас. „Късното” раждане е прекрасно и те кара да се чувстваш много млад и енергичен. Усетих огромна промяна в себе си, като че ли животът ми започва сега. Вместо да се депресирам заради приближаващата 50-годишнина, аз се чувствам невероятно подмладена и ентусиазирана за всичко, което предстои. Не усещам никаква умора, откакто родих, защото обичта към бебето ми дава страхотна енергия”, отсича Дончева.

Не крие, че за грижите по мъника много й помага и съпругът й Станислав. Подчертава, че той е прекрасен баща:

„Справя се с всичко и понякога дори попрекалява с вниманието към бебето. Колкото и да го обичаме, трябва да спазваме някои правила, които са добри за неговото възпитание”, отбелязва родената в Шумен водеща.

Стъки не само сменя памперси, а къпе бебето и въобще участва активно в отглеждането на наследника си.

„Бебето го усеща и е много спокойно с него. Двамата имат някаква много специална връзка, която е по-различна още отсега”, разказва Юлияна. Раждането на сина им направило любимия й много щастлив баща.

„Той е бил винаги отговорен и сериозен, но сега стана и много организиран. Успява да отделя достатъчно време на бебето, като не пренебрегва и ангажиментите си. Продължава да тренира и предполагам, че мечтае за деня, в който ще заведе и детето в спортната зала”, казва Дончева.

Големият й син Йоан Дако "е много щастлив с братчето си, но още се страхува да го носи и прегръща. Няма търпение да порасне, за да започне да контактува с него."

"Бебето прилича много на баща си, от мен е взело само дръпнатите очички. По-важното е не на кого прилича, а какъв човек ще стане. Искаме да го възпитаме в християнските ценности и решихме да го кръстим веднага след като навърши 40 дни", подчертава Юлияна.

Дончева е решила, че няма да показва бебето в публичното пространство, както правят повечето популярни личности. Според нея това ще предпази детето й от коментарите на много недобронамерени хора.