Близо година след като бе излъчена последната му серия, "В обувките на Сатаната" бе удостоен с "Еми" в категорията Най-добър драматичен сериал в праймтайма.

Наградата за Най-добър комедиен сериал получи "Модерно семейство".

Вижте снимки >>

Престижното отличие Най-добър актьор в драматичен сериал завоюва Брайън Кранстън ("В обувките на Сатаната"), а за Най-добра актриса в драматичен сериал бе удостоена Джулиана Маргулис за ролята й в "Добрата съпруга".

Американската телевизионна академия удостои с награда "Еми" като Най-добър минисериал в праймтайма "Фарго" - телевизионната версия на култовия филм на братята Коен, а за Най-добър телевизионен филм "Нормално сърце". Актьорите във "Фарго" обаче не получиха награди, въпреки че бяха фаворити.

"Еми" за Най-добра поддържаща актриса бе присъдена на Кати Бейтс за участието й в сериала "Зловеща семейна история", а за Най-добър поддържащ актьор бе удостоен Мартин Фрийман за "Шерлок: неговата последна клетва".

Тай Бърел завоюва втората си награда "Еми" за Поддържаща роля в комедиен сериал за участието си в "Модерно семейство". Алисън Джани бе удостоена с "Еми" за поддържаща роля в сериала "Мама".

За Най-добър комедиен актьор беше награден Джим Парсънс за сериала "Теория за големия взрив". В аналогичната женска категория победителка е Джулия Луис-Драйфус за ролята си на вицепрезидентка в политическата сатира "Veep". Луи Си Кей спечели престижната награда за Най-добър сценарий на комедиен сериал за "Луи" - това е неговата шеста статуетка. За Най-добър режисьор на комедиен сериал беше наградена Гейл Манкусо за "Модерно семейство".