Това разкри създателят на сериала Дейвид Чейс. На въпроса "Мъртъв ли е Тони?", Чейс отговори лаконично "Не, не е мъртъв" пред vox.com.

Последният епизод от сериала бе излъчен на 10 юни 2007 г., но остави съмнение у много зрители. Безскрупулният убиец Тони Сопрано, който същевременно е грижовен баща, вечеряше заедно със семейството си в ресторант. Погледът му извъднъж се насочва към нещо. Дали става дума за дъщеря му, която е закъсняла за семейната вечеря, или за непознати потенциални убийци, които се навъртат около заведението? Светлината на екрана постепенно става приглушена и излизат финалните надписи.

Този край бе подразнил много телевизионни зрители не само в САЩ, където 12 милиона души са гледали финалния епизод, но и в останалата част на света, припомнят от БТА.

Носталгично настроените по сериала най-после получиха отговор на въпроса, който ги тормозеше отдавна - техният герой е жив и здрав.

Актьорът Джеймс Гандолфини, който като своя персонаж е родом от Ню Джърси, умря от инфаркт на миокарда на 51-годишна възраст на 19 юни 2013 г.