Американски изобретатели разработиха смарт кухненски нож, който намазва без проблем върху филийки замразено масло от хладилника, използвайки топлината на ръката, пише в. "Дейли мейл".

Новият продукт носи търговската марка Spread That и ще бъде пуснат на пазара за около 15 долара. Технологията при направата му не изисква използването на батерии и нагреватели. За размекване на маслото се впряга човешката топлина, предавана на ножа чрез дланта. Използвани са материали, които използват тази температура и ефективно я предават към върха на ножа. В случая се разчита на тръбичка от медна сплав, служеща за проводник на телесните градуси към върха на ножа. Приборът тежи само 75 грама.

Ножът може да се използва без проблем и от малки деца, за да си мажат маслото по филийките. Ножът работи на принципа, че топлината винаги се разпространява от по-високата към по-ниската температура. За целта е вградена медна тръбичка, подобна на тези, които се използват в компютрите за охлаждане на процесорите в електронната промишленост.
ИЗБРАНО