Колкото красива и стилна изглежда къдравата коса, толкова е и трудна да се постигне.

Изключително високите температури на пресата и машата ни могат да увредят много бързо и без това крехката, склонна към накъсване коса.

За тези, които нямат щастието да са естествено къдрави, имаме няколко идеи за това, как можете да направите мечтаните букли без да използвате високи температури.

Ролки от плат

Този стар метод е един от най-ефективните и до днес. За целта накъсайте старата тениска на тънки ленти и увийте кичур по кичур, като в момента, в който достигнете до корените – завържете двата края. Оставете така косата цяла нощ, няма да ви бъде некомфортно, даже е възможно да не усетите никаква разлика.

Лента за коса

Намерете си от тези ленти, които са по-еластични и най-често се използват за спорт. Поставете я върху главата, като започнете да вадите един по един кичурите и да ги прекарвате и увивате около лентата. Отново оставете цяла нощ. Тази техника създава изключително нежния ефект на „небрежно“ къдрави.

Плитки

Уверете се, че косата ви е леко влажна, за да бъдат по-дълготрайни къдриците ви. Задължително нанесете върху косата стилизиращ продукт и изглаждащ серум. Голямата плитка ще даде на косата ви едри вълни, докато малките ще ги направят по-фиксирани. Желателно е да останете с плитка колкото се може по-дълго.

Донат за кок

Освен, че може да направи перфектен кок, донатът може да накъдри и вашата коса. Направете си конска опашка и поставете доната на края на косата, като започнете да навивате. След като достигнете края на косата, стегнете добре. Хубавото на тази прическа е, че реално е 2 в 1, тъй като позволява през деня да сте на кок, а вечер да сте с красива къдрава коса.

Морска сол

Сутрин, след като измиете косата и я подсушите добре с кърпа, оставете няколко минути на въздух. След това използвайте стилизиращ продукт за къдрици с морска сол, намачкайте косата и след като оформите небрежен кок – вържете с ластик. Оставете докато изсъхне напълно и развържете.

Прочети още на: http://www.az-jenata.bg/a/64-Nejna-kato-tzvete/25295-kak-da-nakadrim-kosata-bez-toplina/
 
Високите температури на пресата и машата могат да увредят много бързо и без това крехката, склонна към накъсване коса.

За тези, които нямат щастието да са естествено къдрави, Az-jenata.com предложи няколко идеи за това, как да направят мечтаните букли, без да използват високи температури.

Ролки от плат

Този стар метод е един от най-ефективните и до днес. За целта накъсайте старата тениска на тънки ленти и увийте кичур по кичур. В момента, в който достигнете до корените – завържете двата края. Оставете така косата цяла нощ, няма да ви бъде некомфортно, даже е възможно да не усетите никаква разлика.

Лента за коса

Намерете си от тези ленти, които са по-еластични и най-често се използват за спорт. Поставете я върху главата, като започнете да вадите един по един кичурите и да ги прекарвате и увивате около лентата. Отново оставете цяла нощ. Тази техника създава изключително нежния ефект на „небрежни“ къдрици.

Плитки

Уверете се, че косата ви е леко влажна, за да бъдат по-дълготрайни къдриците. Задължително нанесете върху косата стилизиращ продукт и изглаждащ серум. Голямата плитка ще даде на косата ви едри вълни, докато малките ще ги направят по-фиксирани. Желателно е да останете с плитка колкото се може по-дълго.

"Донат" за кок

Освен че може да направи перфектен кок, "донатът" може да накъдри и вашата коса. Направете си конска опашка и поставете "доната" на края на косата, като започнете да навивате. След като достигнете края на косата, стегнете добре. Хубавото на тази прическа е, че реално е 2 в 1, тъй като позволява през деня да сте на кок, а вечер да сте с красива къдрава коса.

Морска сол

Сутрин, след като измиете косата и я подсушите добре с кърпа, оставете няколко минути на въздух. След това използвайте стилизиращ продукт за къдрици с морска сол, намачкайте косата и след като оформите небрежен кок – вържете с ластик. Оставете докато изсъхне напълно и развържете.