Йорданка Христова заяви открито, че дъщеря й има връзка с Камелия (бившата партньорка на Люси Дяковска). Ивана се обадила разтревожена на майка си, за да я предупреди, че името й вече няма да бъде свързвано само с музикалната й кариера. "Дъщеря ми е различна и аз я обичам", каза Йорданка Христова пред съквартирантите.

Жени Калканджиева разкри, че винаги е била съгласна съпругът й да има сексуални връзки с други жени, за да може да я оцени. Тя се определи като доста разкрепостена, тъй като тя и Тачо са правили тройка. Именно затова Калканджиева силно се разстроила от факта, че последна разбрала за връзката на съпруга й със Зорница Линдарева. Изливайки душата си, Жени не издържа на силните емоции и се разплака.

Вижте връзките между звездите извън къщата >>

Сълзите си не можа да сдържи и Атанас Месечков, който разказа за тежката диагноза рак и как тя е сложила край на състезателната му кариера в танците. Освен това хореографът призна, че е експериментирал в отношенията си с мъжете, но вече е приключил тази фаза от живота си и мечтае за нормално семейство. Той хвърли още една "бомба", като заяви, че е влюбен в Мика Стоичкова, но тя не отговаря на чувствата му.

Фолк певицата Кали разкри, че два пъти е ставала жертва на изнасилване. Тя е горда с това, че е родила три момчета, за да ги възпита като достойни мъже, които никога не биха извършили подобно престъпление. Кали призова за по-тежки наказания срещу сексуалното насилие.

Йорданка Христова пожела да бъде сложен край на мисията и разговорите за хора с различни сексуални наклонности. Тогава пияният Евгени Минчев започна да я замерва с предмети и отправи обидни реплики срещу певицата и дъщеря й. По-късно той започна да буйства и да чупи имуществото в къщата. Минчев се нареди сред хората с най-много номинации за изгонване, включително и от Йорданка Христова. Като член на "Политбюро" обаче той се оказа имунизиран.

Така тримата, номинирани за изгонване от шоуто - Зорница Линдарева, Атанас Месечков и Иво Аръков, напуснаха "VIP" къщата, но бяха преместени в "соц лагера" в съседния двор.