По време на сватбения си уикенд във Венеция 36-годишната Аламудин демонстрира няколко изискани тоалета, залагайки на британски, американски и италиански дизайнери, и с вида си напомни за златната ера на Холивуд.

Безспорно шедьовърът в стилните превъплъщения на Амал Аламудин е сватбената й рокля от тюл и дантела, сътворена от американския дизайнер Оскар де ла Рента. За сп. "Вог", чиято главна редакторка Ана Уинтур беше сред гостите на частната сватбена церемония, младоженката сподели, че с Клуни са искали "романтична и елегантна сватба" и че женственият дизайн на Оскар де ла Рента е бил най-правилният избор.
Американският моделиер осигури и тоалета на булката за след сватбата - рокля в Гетсби парти стил, допълват от БТА.

Специалният кореспондент на  "Венити феър" Ейми Файн Колинс отбелязва, че Амал Аламудин е била сред подгласничките за тазгодишния списък на "Венити феър" и че погледите на модните наблюдатели ще бъдат насочени към нея през предстоящата година: "Амал незабавно влезе във висшата модна лига. Тя притежава собствен зрял и интелигентен стил".

През сватбения уикенд чернокосата красавица демонстрира още тоалет с панталон, дело на Стела Макартни, за гражданската церемония, стилна рокля в черно и бяло на "Долче и Габана" при пристигането си във Венеция, и разкриваща дългите й крака къса рокля, осеяна с розови цветчета, дело на Джамбатиста Вали. Вижте снимки >>

"Амал Аламудин показа елегантност и добре подбрани за съответните й ангажименти и занимания тоалети. Ето това е стил", казва Дейна Авидан-Кон от сп. "Инстайл".