"Топ 70 на българските знаменитости” е една от най-популярните класации на Forbes в България. Списъкът, който подрежда 70-те най-популярни и разпознаваеми българи, тази година е оглавен от Григор Димитров. Българската суперзвезда на тениса направи исторически пробив до полуфинал на „Уимбълдън” и влезе в челната десятка на най-добрите тенисисти на планетата. Така Димитров измести от първото място Димитър Бербатов, който тази година е на шесто място.

Ето и първите десет в класацията:

1. Григор Димитров, тенисист
2. Кубрат Пулев, боксьор
3. Графа, музикант
4. Магърдич Халваджиян, продуцент
5. Слави Трифонов, ТВ водещ и продуцент
6. Димитър Бербатов, футболист
7. Любо Нейков, актьор и продуцент
8. Асен Блатечки, актьор
9. Мария Илиева, музикант
10. Лили Иванова, музикант

Вижте снимки на ТОП 10 >>

Сред 70-те знаменитости намират място още писателите Георги Господинов, Захари Карабашлиев и Людмила Филипова, както и актьорите Владо Пенев, Захари Бахаров и Силвия Лулчева. Виждаме още имената на Христо Мутафчиев, музикантите Орлин Павлов и Жана Бергендорф, журналиста Ники Кънчев.

Forbes Топ 70 на българските знаменитости следва методологията на
американското издание. Критериите, по които е направено подреждането са: успехи в областта, в която се изявяват; участие в проекти, различни от основната дейност – като благотворителност и други обществени каузи; честота на медийните изяви и активност в социалните мрежи.