Програмата, с която уникалните музиканти ще се представят, се нарича „Мъжки поглед към любовта“ и както те отбелязват – става дума не само за любовта към жените.

„Когато подготвяхме програмата, имахме предвид това, че любовта на мъжа е отношение към нещо прекрасно и то може да бъде различно – към любимата, към родината, към Бога или децата, към всяко нещо, което ни заобикаля“, пояснява солистът на формацията Алекс Александров.

Главната идея е да се разкрие енциклопедията от мъжки чувства чрез шедьоврите на световната музика. Затова в програмата са песни от световния „златен фонд“ – всяка от тях е истинска любима класика.  В зала 1 на НДК ще прозвучат най-популярните и красиви песни, създавани в продължение на повече от 100 години.

Както е известно, Хорът на маестро Турецкий е съставен от 10 талантливи мъже с различни и богати гласове – изключително широко многогласие. Артгрупата има близо 25 годишна история, а в репертоара й са над 50 000 песни от различни жанрове – от опера и оперета до поп и рок.
Зрителите ще слушат и ще се наслаждават на популярни песни на немски, английски, френски, италиански, иврит и други езици. И разбира се - любимите отечествени песни от близкото минало и руски романси.

Приятно изненадващи са музикалните експерименти на маестро Михаил Борисович Турецкий. „Ние, например, събрахме тактове от „Реквием“ на великия Джузепе Верди с фрагменти от католическо богослужение и звученето на рок групата Рамщайн“, разказва маестрото. 

Нито един голям празник в Русия не минава без участието на Хорът на Турецкий. Кремълската конгресна зала е тясна да събере неговите почитатели. „Хорът на Турецкий“ е известен и с това, че прави много успешни благотворителни проекти, за които има поредица от призове. А през 1994 г. Американската музикална асоциация награди Михаил Турецкий с ордена „Златна корона“ – награда, с която са удостоени само 8 души в света. Той е Човек на годината на Русия за 2002 г. и заслужил артист на Руската Федерация.

Организатор на концерта е продуцентска агенция „БГ Саунд Стейдж“, а билети се продават в системата на Ивентим и на касите на НДК.