Малките изпълнители ще участват на престижния конкурс с авторска песен на Крисия, в подготовката и реализацията на която участват Слави Трифонов, Евгени Димитров – Маестрото и Ивайло Вълчев. „Планетата на децата” разказва за мечтата на Крисия Земята да бъде място без глад, страх и война, а всички хора да бъдат превърнати в деца.

Хасан и Ибрахим акомпанират на Крисия на два рояла, а цялостното звучене е завършено с изпълнение на Плевенската филхармония под диригентството на Йордан Дафов.
Видеото към „Планетата на децата” можете да видите тук >>


Вижте снимки на Крисия и близнаците >>

БНТ 1 ще излъчи на живо целия конкурс, който ще се проведе на 15 ноември в столицата на Малта Валета.

“В историята на Евровизия има и други примери, когато частна и обществена телевизия работят заедно, за да представят страната си по най-добрия начин. Преди всичко, ние бяхме мотивирани от огромния талант на тези три деца – Крисия, Хасан и Ибрахим. Цяла България вече ги познава и те напълно заслужават да бъдат на такъв престижен конкурс. Когато чух за първи път песента, си помислих, че я изпълнява много опитен певец. А посланието й е универсално – защото надеждата за един по-добър свят е не само детска мечта – тя принадлежи на всички нас“, каза Вяра Анкова, Генерален директор на БНТ.

„Планетата на децата“ е един от най-сложните проекти, по които сме работили, съчетаващ гласовите данни на Крисия, брилянтното изпълнение на Хасан и Ибрахим, невероятното присъствие на Плевенската филхармония и звука на Ку-ку бенд. Мисля, че резултатът е много обещаващ и искрено се надявам песента да впечатли не само българите, но и всички зрители на Евровизия. Нашите талантливи деца заслужават това” - сподели Евгени Димитров – Маестрото.

Мотото на тазгодишния конкурс за детска песен на “Евровизия” е „#together“ – „Заедно“, а надпреварата ще има благотворителен характер. Част от приходите ще отидат в полза на организацията WorldVision, която се занимава със защита на детските права по света.

България се завръща след две години отсъствие, и ще участва за четвърти път в паневропейската надпревара за деца.