Детето е плод на връзката на Асен Блатечки с актрисата и модел Диляна Попова и се роди през септември тази година. Макар и с половин уста, това бе първият път, в който той каза нещо за бебето.

В сина си виждам своето продължение. Няма нищо общо между любовта на един баща към дъщеря му и към сина му”, каза звездата от сериала „Фамилията”.

Вижте снимки на Блатечки >>

След това доста по-охотно разказа какво прави през свободното си време с дъщеря си Катерина, която е на 14 години, пишат от "Монитор". „Ходим на кино, на езда, защото тя обича конете. Тя е в такава възраст, че всичко й е интересно. Виждам в нея много черти от мен, виждам и черти и от майка й”, сподели актьорът.

Блатечки призна, че не отделя достатъчно време за децата си, защото работи по 20 часа в денонощието. И това не е само защото трябва да ги издържа. А и заради това, че е „болен работохолик”. „Трудно си почивам - два дни и на третия не издържам, започвам да чета някакви неща, да мисля върху нови роли”, отсече Блатечки.

Асен бе отличен на кинофестивала „Златна роза” за най-добра мъжка роля с образа на Митьо от филма „Съдилището” на Стефан Командарев. Лентата грабна и голямата награда на фестивала.