Меню от ресторанта, в който са се хранили пътниците от първа класа на потъналия кораб "Титаник", бе продадено на търг за 96,5 хиляди щатски долара.
Наддаването бе организирано в графство Уилтшър от аукционната къща "Хенри Олдридж". На менюто е отбелязана датата 11 април и в него са вписани ястията, които се предлагали в този ден.

Менюто за първа класа включва печени ябълки, круши на пара, овесени ядки, пушена сьомга, овнешки бъбреци, шунка и наденички на грил, зеленчукова яхния, яйца на очи, пържола филе, печен картоф, пюре и картофи соте, палачинки от елда.

Менюто за втора класа: качамак, риба, валцуван овес, волски бъбреци на грил, огретен с месо, шунка и наденички на грил, пържени картофи, пюре, палачинки от елда.

Антиката се оказала в джоба на палтото на французойката Елиз Люрет, с което тя напуснала потъващия кораб. Жената пътувала на борда на "Титаник" като прислужница на богатото семейство Спенсър. Тя успяла да се спаси, заедно с господарката си г-жа Спенсър, докато г-н Спенсър загинал.

На търга беше представена колекция от предмети от парахода, запазени от наследниците на Елиз Люрет.

За 53 хиляди долара беше продаден планът на палубата за първа класа на "Титаник". Благодарение на него Елиз и г-жа Спенсър намерили пътя към спасителните лодки.

За 39 хиляди долара беше продадено писмо на инженера Джоузеф Бел, в което той описва как "Титаник" едва не се сблъскал с два други лайнера при отплаването си от пристанището Саутхамптън.

В нощта на 15 април 1912 година трансатлантическия кораб "Титаник", на път от Великобритания за САЩ, се сблъсква с айсберг и потъва. В резултат от тази морска катастрофа загиват над 1500 души, припомнят от БТА.