87-годишният моден дизайнер отправи критики към сегашните тенденции, като заяви, че дизайнерите представят колекциите си твърде бързо.

"Модата трябва да се развива бавно, без особена еволюция. Само по този начин една рокля може да бъде обичана и да просъществува във времето", казва Юбер, който е автор на голяма част от гардероба на актрисата Одри Хепбърн.

Той даде за пример на съвременните модни дизайнери звездата на модата от 40-те години Елза Скиапарели. "Тя имаше вкус и не беше груба, дори когато носеше обувка на главата си или обличаше рокля с нарисуван омар. Дрехите й бяха много подходящи за носене. Сега това го няма", казва дизайнерът.

Юбер дьо Живанши е известен с колекциите си конфекция. Той отбелязва, че не би променил решението си да направи дизайнерските дрехи достъпни за хората. "Ако трябваше да започна отначало, щях да постъпя по същия начин. Ежедневните дрехи са бъдещето. Една клиентка може да избере две-три неща и да ги комбинира както поиска", казва основателят на "Живанши".