Тя печели 3000 лв. и издаване на романа с работно заглавие "Непорочна практика". Издаване получава и романа на Васил Панайотов "Отчужден". Това стана ясно днес в книжарница Ciela Books & Music в подлеза на Ректората.

До финала достигнаха 10 ръкописа от цели 400. Конкурсът бе обявен в началото на годината. Кандидатите трябваше да изпратят непубликувани до сега текстове.

Деница Дилова определя жанра на романа си като социална сатира. Идеите за книгата "Непорочна практика" идвали по време на сутрешния й крос. „Аз много чета и не смятам това за предимство“, казва Дилова. Деница е журналистка, от Разград, има издаден сборник с разкази – „Тънкости на приготвянето“.
Родена е в Червен бряг, работи в неправителствения сектор. Пише и реализира проекти с млади хора, проекти за социализация на етнически общности и хора с увреждания. От пролетта на 2006 г. участва като съавтор в списание "Експрес" Разград, а от края на 2006 г. е директор на в. "Лудогорски вестник". Омъжена е и има две дъщери. С два свои разказа през 2006 г. печели гласовете на публиката и поощрителната награда от конкурса "Очи за себе си" (ХуЛите), през 2008 г. печели първи места в литературните конкурси на Public Republic и Литературата Днес. През 2010 г. става носител на Първа награда от Осмия конкурс за кратка проза на LiterNet & eRunsMagazine (2010).

В журито на конкурса бяха Любен Дилов-син, Амелия Личева, Ваня Щерева, Пепа Георгиева и Захари Карабашлиев.

ИЗБРАНО