Мъри изпълнява ролята на Винсент – останал без пари и алкохолизирал се пропадняк, който мрази света и всички хора. Всичко това обаче е на път да се промени, когато в съседство се нанасят Маги (Мелиса Макарти) – самотна майка, и осиновеният й син Оливър. Въпреки нежеланието си да комуникира с тях,  Винсент поема грижите за детето, докато майка му е на работа. Заедно с бременната стриптизьорка Дака (Наоми Уотс) Винсент развежда Оливър по всички свои ежедневни спирки – хиподрум за конни надбягвания, стриптийз клуб и долнопробната местна кръчма. Винсент помага на Оливър да израсне като мъж, докато Оливър започва да вижда у Винсент нещо, недоловимо за никой друг: неразбран човек с добро сърце.

На премиерата на филма в Ню Йорк Наоми Уотс се появи с рокля в цвят шампанско и сребърни бижута.

Вижте снимки на Наоми >>

Очевидно аз не бях първият избор на продуцентите, тъй като не съм комедийна актриса. Но съм много благодарна, че ми дадоха този шанс – да работя с двама от най-великите комедийни актьори – Бил Мъри и Мелиса Маккарти“, сподели блондинката.

Бил Мъри мина по червения килим в спретнат костюм с кафяво сако и бежови панталони.

Какво ме накара да приема ролята ли? Всички герои в този филм са много различни, но и много реалистични. Беше ми много лесно да започна да играя и да се почувствам комфортно в ролята“, сподели големият комик в Ню Йорк.

Критиката определя "Свети Винсент" като забавен, най-вече заради блестящото изпълнение на Бил Мъри. Не е за пренебрегване и актьорската игра на Джейдън Либерхер, който се превъплъщава в Оливър.