Директорът на Нюйоркският център за изследвания за извънземни Майкъл Лъкман твърди в своята книга "Битката за душата на Майкъл Джексън", че е получил тази информация от дизайнера Андре Ван Пиер, създавал сценичните костюми за Краля на попа и сестра му Джанет.

"Ван Пиер научил първо за футуристичните експерименти за клониране и депозирането на сперма от сътрудник в център по дълголетие в Панама. Майкъл се запалил по клонирането след успеха с овцата Доли. Ентусиазмът му ескалирал след съобщенията на раелитите - секта, вярваща в НЛО в Канада, че за пръв път са клонирали човешко бебе" - разказа Майкъл Лъкман пред Банг Шоубиз.

Вижте емблематични за Майкъл снимки >>

Майкъл Джексън почина през юни 2009 г., припомнят от БТА. В годините преди смъртта си той е платил милиони долари на европейски учени, занимаващи се с авангардни генетични изследвания, за да създадат негови копия и е депозирал спермата си в три различни банки по света. Майкъл Лъкман твърди, че семейството на певеца неотдавна е прехвърлило проби от спермата му от клиника в Лос Анджелис в Англия. Той предполага, че е възможно специалисти вече да работят по клонирането на Майкъл Джексън.

"Майкъл искаше това да се случи и посвети време и пари на усилията да постигне целта си. Възможно е много покойни звезди да възкръснат с помощта на науката. Канадският зъболекар Майкъл Зук купи един от зъбите на Джон Ленън и обяви намерението си да създаде двойник на покойния певец" - каза Майкъл Лъкман.