"Севиля винаги е била в нейното сърце и затова тя ще остане завинаги в сърцето на Севиля", заяви кметът Хуан Игнасио Соидо. В неделя херцогиня Алба беше приета в болницата "Саградо Корасон" с гастроентерит, пневмония и сърдечна аритмия.

Каетана Фиц-Джеймс Стюарт беше една от най-богатите жени в Испания и най-титулувана личност в света. Освен това тя е известна с обширната си дейност в полза на обществото. Омъжвала се е три пъти и има шест деца. Известна е като "Фризи" заради фризирана си прическа. Богатството й включва колекции от произведения на изкуството, дворци в центъра на Мадрид и Севиля, няколко замъка и други имения.

Херцогинята на Алба бе любимка на испанските таблоиди. През октомври 2001 те масово отразиха идилията й с 60-годишен бивш служител на министерството на труда, който стана нейн трети съпруг. Тогава, за да умиротвори шестте си деца, силно разтревожени от намерението й да се омъжи, херцогинята на Алба предварително им разпредели състоянието си, което според медиите е от 600 милиона до 3,5 милиарда евро.

Вижте снимки на херцогинята на Алба >>