Кая се появи на корицата на списание "Teen Vogue". Пътят към бъдещето в модния свя на 13-годишната дъщеря на Синди Крауфорд и съпругът ѝ Ранди Гербър изглежда широк и светъл, но момичето, израснало с приятелките на майка си "Кристи, Наоми и Линда", чистосърдечно си признава, че не е готово за подобен ангажимент в момента.

"Виждала съм майка ми да го прави и изглежда ужасно изтощително" - казва тя в интервюто. "Не е лесно да си на високи токчета през цялото време и постоянно да трябва да се преобличаш. Ако това е работата ти, дънките и тениските са всичко, за което си мечтаеш!"

Според Кая, майка ѝ също искала да предпази дъщеря си от прекалено ранен старт в модата. "Тя е започнала да се занимава с моделство, когато е била на 16, но светът е много различен сега" - казва Кая. Синди не искала да тласка дъщеря си към модния бизнес, но все пак ѝ оказала голяма подкрепа за снимките за "Teen Vogue". "Тя знае толкова много за тази работа", споделя Кая за майка си. "За мама най-трудното е да присъства на подготовката и нищо да не добави", добави още тя.

Тийнейджърка не смята, че има прилика между нея и майка ѝ. "Аз не откривам нищо подобно, но щом всички казват, че е така, значи сигурно има" - споделя та.

Сравнете Кая и майка ѝ Синди тук >>