В началото на тази година дуото пусна в YouTube своя версия на парчето на AC/DC "Thunderstruck". Само за първите две седмици видеото е гледано над 10 милиона пъти. Сега двамата челисти идват в София, а шоуто обещава да е впечатляващо.

Чуй 2Cellos на живо със свой близък!
Играта се провежда в нашата фейсбук страница до 29 ноември.
За да участваш, трябва да се ТАГНЕШ на тази снимка или да напишеш като коментар под нея кой е любимият ти кавър, изпълнен от 2Cellos. Не забравяй отделно да ни пратиш лично съобщение с телефон за връзка.
Победителите ще бъдат обявени следващия понеделник.

Младите челисти – словенецът Лука Сулич и хърватинът Степан Хаузер, познати като 2Cellos - пристигат в София на 9 декември. Големият интерес към концерта наложи в продажба да бъдат пуснати и билети за втори балкон. Малкото останали места са на цена 55 лева и са в продажба в мрежата на Еventim.

Турнето на 2Cellos стартира на 24 ноември. Преди изявата си у нас двамата челисти ще посетят Русия, Латвия, Беларус и Румъния. След Европа дуото ще се отправи към Австралия и САЩ, където част от датите са вече напълно разпродадени.

2Cellos правят своя пробив през 2011 година, когато версията им на парчето на Майкъл Джексън "Smooth Criminal" предизвика фурор в YouTube. В резултат на това подписват сделка със звукозаписна компания и издават дебютния си едноименен албум.Той е с кавъри на U2, Gun N` Roses, Nine Inch Nails, Sting, Coldplay, Nirvana, Muse и Kings Of Leon и влиза в Топ 100 в класацията за албуми на Билборд. Същата година получават покана от сър Елтън Джон да го придружат на световното му турне.