Международният конкурс "Жозеф Мирабент и Магранс" в Барселона, Сиджес Испания се провежда за първи път през 1993 година в златната зала в замъка Марисел. Тази година за 22-ри път елитът в класическата музика на Каталуния се събра, за да оцени избраните от предварителната селекция 55 камерни ансамбли и певци.

Соченото за най-престижно събитие след конкурса "Виняс" събра жури в състав: Роджер Алиер – известен музикален критик, сопраното Карме Бустаманте, световно известният тенор Раул Хименес, сопраното Мирна Лакамбра - създател и дългогодишен директор на операта в Сабадел, Барселона и музикалният агент Мигел Лерин, както и директорът на „Списание за каталунска музика“ Мерцедес Конде.

Първа и втора награда взеха изпълнителки от Барселона: лиричното сопрано Мария Миро и колоратурното сопрано- Сара Бланш.

Единственият отличен чужденец беше българката Нона Кръстникова, която получи трета награда. Публиката прие непозната певица топло и помогна на решението на журито с бурни аплодисменти.

Съвсем скоро Нона спечели трета награда на Международния Конкурс „Борис Христов“ София и участва в заключителния концерт на Третия Майсторски клас на Анна Томова - Синтова в Зала България по специална покана на примата.

Певицата учи с майка си проф. Мила Дюлгерова - декан на НМА „Панчо Владигеров“ и пее под палката на диригент Иван Кожухаров в Държавна опера Бургас - Мими от „Бохеми“, „ Мадам Бътерфлай“ и „Тоска“ от Дж. Пучини, Амелия „Бал с маски“ Дж. Верди и др. На камерната сцена заедно с пианиста и диригент Мария Русева като „Дуо Колаж“ търси нов, по-достъпен и искрен прочит на класическите произведения.